spot_img
22.4 C
Târgu Jiu
vineri, iunie 2, 2023
Altele
  AcasăNews AlertÎn sfârșit, prima victorie pentru echipa de baschet CSM Târgu Jiu

  În sfârșit, prima victorie pentru echipa de baschet CSM Târgu Jiu

  Baschetbaliştii grupării gorjene CSM Târgu Jiu au reuşit, în sfârşit, să spargă gheaţa şi au obţinut prima victorie din actuala ediţie a Ligii Naţionale. Antrenorul croat Kresimir Basic a debutat cu victorie pe banca echipei din Târgu Jiu, într-un meci în care Shamiel Stevenson, cu 26 de puncte marcate, a fost cel mai bun om al gorjenilor.

  CSM Târgu Jiu a reușit să învingă, joi, 5 ianuarie, în Sala Sporturilor din Târgu Jiu, echipa CSM Miercurea Ciuc, scor 67-63. Meciul a contat pentru etapa a-13-a din Conferinţa A din Liga Naţională de Baschet Masculin.

  Antrenorul croat a început partida cu următorul ”5”: Porter Troupe, Shamiel Stevenson, Camil Berculescu, Thomas Kottas, Octavian Ilie. Shamiel Stevenson a fost primul care a ieşit la rampă şi a dezgheţat tabela după 30 de secunde de joc. CSM Târgu Jiu s-a aflat mereu la conducere, cu toate că echipa din Miercurea Ciuc s-a apropiat amenințător la 4 puncte.

  Cel mai bun om al gorjenilor a fost Shamiel Stevenson, care a reuşit 26 de puncte şi 10 recuperări. Căpitanul Porter Troupe a terminat meciul cu 13p şi o pasă decisivă. Xavier Cannefax a strâns 10 puncte, 1 rec şi o pasă decisivă. Dintre jucătorii români s-a remarcat Octavian Ilie, care a terminat partida cu 9p, toate din aruncări de 3p. Baschetbalistul gorjean, cu o evoluţie excelentă în acest meci, a mai avut 6 recuperări şi 3 pase decisive. Dylan Frye a terminat meciul cu 4p, Thomas Kottas 3p, iar Andriy Agafonov a încheiat meciul cu 2p.

  „Este o viziune mai bună a jocului“

  Antrenorul croat a debutat cu victorie pe banca echipei gorjene. După partidă, Kresimir şi-a felicitat jucătorii şi a mulţumit publicului pentru susţinere. Basic a făcut o scurtă analiză a partidei câştigată de elevii săi în faţa echipei din Ciuc: „În primul rând trebuie să-i felicităm pe jucători pentru lupta dusă în teren. Nu este uşor să te lupţi după 0/10, să arăţi că eşti mai bun decât o arătă clasamentul. Pentru mine ca antrenor este o viziune mai bună a jocului. Trebuie să mulţumim publicului, care a fost în număr foarte mare, iar acest lucru este un plus pentru noi. Jocul nostru defensiv a arătat destul de bine, dar mai avem multe de pus la punct. Sperăm ca această victorie să fie un declic pentru jucători”.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: