spot_img
24.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, mai 25, 2024
Altele
  AcasăNews AlertJucătoare care a evoluat pentru Rapid, transferată de echipa de handbal CSM...

  Jucătoare care a evoluat pentru Rapid, transferată de echipa de handbal CSM Târgu Jiu

  În perioada de pauză competiţională, echipa de handbal CSM Târgu Jiu a mai reuşit un transfer. După ce şi-au asigurat serviciile pivotului Mirabela Coteţ, oficialii grupării gorjene au ajuns la o înţelegere şi cu Andreea Eliza Chiricuţă, jucătoare care evolueză pe postul de extremă stânga.

  Handbalista, care în cariera ei a trecut pe la titratele grupări Corona Braşov şi Rapid Bucureşti şi care a fost convocată de câteva ori și la echipa națională a României, vine la CSM Târgu Jiu de la Ştiinţa Bucureşti. Chiricuţă a semnat cu CSM Târgu Jiu până la finalul acestui sezon şi s-a alăturat lotului pregătit de Liviu Andrieş.

  „Născută pe 27 februarie 1994, Eliza Andreea Chiricuţă a deprins tainele handbalului în oraşul natal, la LPS Buzău. După prima parte a junioratului, petrecută la Buzău, Andreea Chiricuţă s-a transferat la Bucureşti, unde şi-a continuat junioratul la Şcoala 181 SSP Bucureşti. Cu echipa de junioare a Şcolii 181 a reuşit să câştige aurul, titlul de campioană a României la Junioare 2 în 2011, dar şi argintul în 2012, pentru ca în 2013 să cucerească din nou aurul la Junioare 1. În 2013 a fost cooptată de CSM Ploieşti, echipă la care a făcut pasul la senioare şi cu care a debutat pe prima scenă a handbalului românesc. După evoluţiile de la Ploieşti au început şi convocările la echipele naţionale. Handbalista a făcut parte din lotul de tineret al României care a participat la Campionatul Mondial din 2014. La naţionala de tineret a strâns 21 de apariţii şi 30 de goluri. A evoluat timp de trei sezoane la echipa din Ploieşti, cu care a reuşit o calificare în cupele europene. Pentru Andrea Chiricuţă a urmat apoi transferul la Danubius Galaţi, unde a petrecut sezonul 2016-2017. Începând din 2016, Chiricuță a fost convocată de câteva ori și la echipa națională a României. După Galaţi, pentru Chiricuţă a urmat perioada Corona Braşov, club la care a evoluat din 2017 până în 2020. A revenit în 2020 în Bucureşti, unde a semnat cu Rapid Bucureşti, echipă la care a stat până la începtul acestui an. În februarie 2022 a trecut la Ştiinţa Bucureşti. Din toamna acestui an, Andreea Chiricuţă revine în Liga Florilor, după ce a semnat cu CSM Târgu Jiu“, se arată pe site-ul csmtargujiu.ro.

  „Echipa a arătat mult potenţial“

  Noua jucătoare a CSM Târgu Jiu a spus că are de recuperat din punct de vedere fizic, după o pauză de cinci luni: „Nu credeam că o să mă mai întorc în handbalul mare, dar nu am stat pe gânduri atunci când m-au sunat şi am acceptat pentru că ştiu că mai am multe de demonstrat. Le mulțumesc celor de aici pentru încredere şi sper să-i răsplătesc prin evoluţiile mele.

  Am venit cu inima deschisă, cu gândul şi speranţa că vom reuşi împreună cât mai multe rezultate pozitive. Echipa a arătat mult potenţial, a arătat că deşi este o echipă mică, se poate lupta cu oricine şi nu ne mai rămâne decât să demonstrăm că nu a fost nimic întâmplător până acum.

  Pentru mine din punct de vedere fizic a fost greu şi este greu în continuare. Încerc cât mai rapid să recuperez tot ce am pierdut în aceste 5 luni de pauză“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: