spot_img
12.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 15, 2024
Altele
  AcasăNews AlertJucătoare de națională, transferată de CSM Târgu Jiu

  Jucătoare de națională, transferată de CSM Târgu Jiu

  Echipa de handbal CSM Târgu Jiu a transferat-o pe Katarina Pavlovic, inter dreapta, componentă a naționalei Croației.

  Katarina Pavlovic a semnat un contract pe un an cu gruparea gorjeană. În vârstă de 27 de ani, Pavlovic a evoluat în sezonul 2021-2022 în Spania, la Rocasa Gran Canaria.

  „În vederea completării lotului pentru sezonul 2022-2023, oficialii grupării gorjene s-au orientat către o handbalistă care să acopere postul de inter dreapta și-au realizat transferul jucătoarei din Croația, Katarina Pavlovic, câștigătoarea EHF European Cup Women 2021-2022 cu Rocasa Gran Canaria și vicecampioană a Croației cu HC Ivan Zelina.

  Noul inter dreapta de la CSM Târgu Jiu, Katarina Pavlovic, s-a născut la Ljubuski (Croația) în data de 30 ianuarie 1995 și joacă pe postul de inter dreapta. A început handbalul în orașul ei natal, la echipa HRK Ljubuski, pentru care a jucat în perioada 2009-2013. Și-a continuat apoi activitatea tot în Croația, la HC Ivan Zelina, în perioada 2013-2015, timp în care a obținut, cu echipa din Zelina, titlul de vicecampioană a Croației și a evoluat în Challenge Cup. A plecat apoi în Germania, unde a jucat timp de șase sezoane, între 2015-2021, la cluburile HSG Blomberg-Lippe, MTV 1860 Altlandsberg și BSV Sachsen Zwickau. După ce Pavlovic a promovat în Bundesliga cu Zwickau în 2021, ea s-a alăturat clubului spaniol de prima divizie Rocasa Gran Canaria ACE. Cu Rocasa, a câștigat Cupa Europei EHF în 2022, într-o finală cu Malaga, în care croata Katarina Pavlovic a fost de neoprit, marcând șapte goluri. De altfel, Pavlovic a fost și cea mai bună marcatoare a competiției, cu 75 de goluri.

  După evoluțiile bune la naționala de junioare a Croației, Katarina și-a făcut debutul și la echipa de senioare a Croației în 2016. Pavlovic face parte din echipa națională a Croației, cu care joacă pentru calificările la Campionatul European“, se arată pe site-ul CSM Târgu Jiu.

  „România, pentru că este una dintre țările lider în lumea handbalului“

  Katarina Pavlovic a spus că a ales să vină în România, pentru că este unul dintre cele mai puternice campionate din Europa: „Am ales România, pentru că este una dintre țările lider în lumea handbalului. Am făcut o mică cercetare și am văzut că este un frumos oraș de pe râul Jiu. Și am citit și despre CSM Târgu Jiu și am văzut că a obținut promovarea în Liga Florilor fără nicio înfrângere, ceea ce spune multe despre intențiile clubului din Târgu Jiu. Scopul meu este unul foarte clar, și anume să fiu parte din CSM Târgu Jiu și să continui să evoluez în cariera mea sportivă.

  Primul meu gând este că vreau să-mi ofer tot suportul, toată experiența mea, disciplina și profesionalismul meu, pentru această echipă. Vreau să fac tot ce depinde de mine, pentru a obține rezultate cât mai bune. Am aflat că accederea în prima ligă a fost un vis devenit realitate la Târgu Jiu. Vreau să fac parte din acest vis, cu toate colegele mele de echipă și cu toți locuitorii orașului Târgu Jiu“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!