spot_img
19.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, mai 4, 2024
Altele
    AcasăNews AlertPrezența la vot la ora 20,00

    Prezența la vot la ora 20,00

    La ora 20.00, la Târgu Jiu, prezența la vot era de 27,62%. Prezența la urne în municipiul Târgu-Jiu, unde au loc alegeri pentru funcția de primar, se menține scăzută.

    În comuna Drăguţeşti, circa 70% dintre localnici s-au prezentat la urne.

    În cele două localități sunt așteptate la urne peste 84.000 de persoane, fiind amenajate 61 de secții, din care 56 în Târgu-Jiu.

    În municipiul Târgu-Jiu, funcția de primar a rămas vacantă după ce fostul edil, Florin Cârciumaru, a obținut un post de senator la alegerile parlamentare din 2016, atribuțiile acestuia fiind preluate de Aurel Popescu, fost viceprimar al municipiului, în prezent primar interimar al orașului și candidat al PSD Gorj.

    Din partea USR Gorj a intrat în competiția electorală Radu Miruță, iar de la PNL — consilierul local Marcel Romanescu, de la PMP — consilierul local Daniela Grădinaru, de la ALDE — consilierul local Eduard Lădaru. Totodată, și-au anunțat candidatura, ca independenți, fostul inspector șef al IPJ Gorj — Viorel Caragea, și Gheorghe Caralicea.

    Mandatul fostului primar al localității Drăguțești, Vasile Moșoiu, a fost suspendat de Prefectura Gorj la scurt timp după ce acesta a câștigat alegerile din 2016, în urma unei condamnări. Dumitru Ion Popescu, membru al ALDE Gorj, a fost numit în funcția de primar interimar al comunei Drăguțești, el fiind și candidatul formațiunii politice la alegerile parțiale din 11 iunie 2017. Și-au mai depus candidaturile Gheorghe Butan din partea PSD, Ionuț Crăc de la PNL și Ion Covrig de la PMP.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: