spot_img
1.1 C
Târgu Jiu
luni, decembrie 4, 2023
Altele
  AcasăNews AlertSe închid barurile și restaurantele din mai multe localități

  Se închid barurile și restaurantele din mai multe localități

  Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a dispus închiderea restaurantelor, barurilor și a sălilor de jocuri de noroc din localitățile Stănești, Săcelu, Novaci, Negomir, Mușetești, Alimpești și Musetesti: „Având în vedere creșterea numărului de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 înregistrată în ultimele zile, atât la nivel național, cât și la nivel județean, instituțiile care au atribuții în gestionarea acestei pandemii sunt nevoite să analizeze evoluția epidemiologică și adopte noi măsuri restrictive pentru a preveni răspândirea noului coronavirul.

  Ieri, 09 octombrie 2020, Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Gorj a adoptat Hotărârea nr. 30 din data de 09 octombrie 2020, prin care, în urma analizelor privind incidența cazurilor pe localități efectuate de către Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Gorj și Direcția Publică de Sănătate Gorj, ținând cont de rata de incidență a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2, în localitățile Stănești, Săcelu, Novaci (cu excepția Zonei Montane Rânca), Negomir, Mușetești, Alimpești, Ciuperceni unde s-au înregistrat mai mult de 1,5 cazuri la 1000 de locuitori, începând cu data de 09 octombrie 2020, a fost suspendată activitatea cu publicul a următoarelor instituții și operatori economici din localitatile menționate, după cum urmează:
  1. Se suspendă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor.
  2. Se suspendă activitatea cu publicul a cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.
  3. Se suspendă activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.
  4. Se suspendă activitatea cu publicul a restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare.
  Totodată, prin hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Gorj s-a aprobat instituirea obligativității purtării măștilor de protecție și păstrarea distanțării sociale pentru toate persoanele prezente în spații publice deschise aglomerate, din jurul unităților de învățământ pe o distanță de 50 de metri (licee, școli, grădinițe, etc.), în intervalul orar 07:00-21:00.
  De asemenea, a fost aprobată instituirea obligativității purtării măștilor de protecție și păstrarea distanțării sociale în zonele urbane cu trafic pietonal intens (bulevarde aglomerate, stații, piețe, parcările din zona piețelor, zonele pietonale, gări, auto-gări, etc.)”, se arată într-un comunicat de presă.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: