spot_img
1.2 C
Târgu Jiu
duminică, decembrie 3, 2023
Altele
  AcasăNews AlertVictorie importantă obținută de echipa de baschet CSM Târgu Jiu

  Victorie importantă obținută de echipa de baschet CSM Târgu Jiu

  Echipa de baschet CSM Târgu Jiu a reușit să obțină a doua victorie din acest sezon, reușind să se impună, pe teren propriu, în faţa SCM U Craiova, scor 74-61.  Meciul a contat pentru etapa a-17-a din Conferinţa A.

  Shamiel Stevenson, cu 27 de puncte înscrise, a fost cel mai bun om al grupării gorjene. Partida cu Craiova a consemnat şi debutul excelent al americanului Anthony Durham, recent sosit la CSM Târgu Jiu. Acesta a reuşit 13 puncte în meciul contra Craiovei.

  Cu un lot subţiat din cauza problemelor medicale, cu Andriy Agafonov, Camil Berculescu şi Alexandru Berca indisponibili, dar cu doi jucători veniţi de doar câteva zile la echipă, Noam Weinberg şi Anthony Durham, lucrurile nu păreau a fi favorabile pentru gruparea gorjeană, mai ales că la Târgu Jiu venea un adversar extrem de bine pregătit, cu un lot valoros şi rodat în cupele europene. Echipa pregătită de Kresimir Basic a strâns însă rândurile şi a făcut una dintre cele mai bune partide din acest sezon, la capătul unui meci în care jucătorii gorjeni au câştigat trei din cele patru secvenţe ale meciului. Singura sincopă a echipei noastre a fost în sfertul doi, însă băieţii lui Kresimir şi-au revenit după pauză şi au reuşit o victorie de senzaţie în faţa echipei din Bănie.

  CSM Târgu Jiu a început meciul cu următorul ”5”: Shamiel Stevenson, Dylan Frye, Noam Weinberg, Thomas Kottas şi Octavian Ilie.

  Cel mai bun om din tabăra gorjeană a fost Shamiel Stevenson. Aflat într-o formă foarte bună în ultima perioadă, Shamiel a reuşit contra Craiovei 27 de puncte şi 10 recuperări. O evoluţie consistentă a avut şi Dylan Frye, care a totalizat 14p, 2 recuperări şi două pase decisive. La debutul său pentru CSM Târgu Jiu, Anthony Durham, a totalizat 13p, 2 recuperări şi o pasă decisivă, în cele aproape 20 de minute petrecute pe parchet. Căpitanul Porter Troupe a terminat meciul cu 10p, 3 recuperări şi un asist. Grecul Thomas Kottas a terminat partida cu 7p, 7 recuperări şi o pasă decisivă. Noam Weinberg a terminat cu 2p şi 5 recuperări, iar Octavian Ilie şi-a trecut 1p în contul său şi două recuperări.

  Antrenor Kresimir Basic: „Le-am spus că trebuie să-și schimbe mentalitatea“

  Kresimir Basic, antrenorul CSM Târgu Jiu, a făcut o scurtă analiză a meciului câştigat în faţa Craiovei: „Când începi meciul bine, aștepți să se termine cu bine, însă nu de fiecare dată s-a întâmplat asta pentru noi. Astăzi, am fost mult mai concentrați pe final de meci, ne-am păstrat agresivitatea pe toată durata partidei și, nu în ultimul rând, am crezut mult mai mult în noi. Cred că ne-au subestimat puțin, nu s-au așteptat să luptăm așa cum am făcut-o. Nu au început meciul tare, iar noi am căpătat încredere și am continuat să luptăm. Am avut atitudinea pozitivă și acesta este cel mai important lucru. La pauză, raportul recuperărilor era 20-11 pentru ei, meciul s-a terminat 33-34 și acesta este un aspect care a făcut diferența.

  Le-am spus că trebuie să-și schimbe mentalitatea, nu e ușor, dar trebuie să facem acest lucru pas cu pas. Este o provocare pentru mine și pentru echipă. Poate să vină orice antrenor, dacă jucătorii nu cred în ei și în șansa lor… degeaba. Nu este o muncă ușoară, dar suntem pe drumul cel bun. A fost greu să jucăm fără Agafonov astăzi, ne-a lipsit acel backup, care să vină de pe bancă cu energie. Astăzi, am reușit pentru că ne-am lăsat sufletul pe teren, dar pe termen lung este greu fără o soluție de rezervă. Jucătorii sunt foarte obosiți pentru că am jucat cu o rotație scurtă, însă nu trebuie să căutăm scuze. Vom juca cu ce avem la dispoziție”.

  Kresimir Basic a vorbit la finalul meciului şi despre debutul lui Anthony Durham la CSM Târgu Jiu. Antrenorul croat s-a declarat mulţumit de evoluţia americanului sosit de doar două zile la Târgu Jiu: „Anthony ne-a ajutat foarte mult, mai ales pe fază defensivă. Aruncările sale poate nu au fost la fel de precise, dar sunt sigur că a fost foarte obosit psihic, de la toate informațiile pe care le-a primit, mai ales de la mine, în ceea ce privește schemele de joc. Pentru primul meci sunt foarte satisfăcut de ceea ce a făcut”.

  „Am făcut o apărare foarte bună și am fost mai agresivi“

  Grecul Thomas Kottas consideră că jocul bun în defensivă al grupării gorjene a făcut diferenţa în acest meci: „Am făcut o apărare foarte bună și am fost mai agresivi. Este cel mai bun meci pe care l-am făcut din punct de vedere defensiv, dar am marcat și peste 70 de puncte și am câștigat, împotriva unei echipe bune și datorită acestui aspect. Cred că ne îmbunătățim performanța în fiecare zi, pentru că muncim mult la antrenamente și cred că vom fi pregătiți pentru partea a doua a sezonului. Este în beneficiul nostru ca fanii să vină alături de noi. Cu siguranță dacă vom obține și alte victorii, suporterii o să vină la sala în număr și mai mare”.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: