spot_img
23.4 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesAmendament pentru corectarea legii în favoarea CE Oltenia

  Amendament pentru corectarea legii în favoarea CE Oltenia

  Este nevoie de schimbarea legislației, pentru ca angajații pe perioadă determinată de la CE Oltenia să nu plece acasă. În acest sens, social-democrații gorjeni au depus un amendament, pentru corectarea unor acte normative din domeniul energetic.

  Cel care a anunțat pașii care se fac în vederea rezolvării problemei a fost deputatul PSD Claudiu Manta, membru al Comisiei de Industrii și Servicii. Social-democratul dă asigurări că amendamentul propus de echipa PSD va permite angajarea celor cărora le expiră contractele.

  „Pentru ca salariații Complexului Energetic Oltenia, care sunt încadrați pe perioadă limitată, să poată fi menținuți în companie, este nevoie de modificarea legii. Spre deosebire de președintele PNL Gorj, care se joacă de-a legiuitorul pe Facebook și încearcă să îi amăgească pe mineri și energeticieni, împreună cu ceilalți parlamentari PSD de Gorj am depus un amendament la Camera Deputaților, de corectare a legii, în favoarea CEO. Actualmente, prevederile legale interzic CEO să-și depășească cheltuielile salariale din anul anterior, asta deoarece nu are un buget aprobat. Această condiționalitate pune în pericol aproape 2.000 de oameni, din personalul companiei, care au contracte de muncă pe perioadă limitată. Modificările solicitate prin amendamentul depus de parlamentarii PSD Gorj elimină această limitare. Corectarea legii în sensul propus de noi dă posibilitatea Complexului Energetic Oltenia să prelungească, pentru acești oameni, contractele de muncă”, a transmis deputatul PSD.

  Între timp și senatorul PNL Gorj, Ion Iordache, s-a lăudat pe o rețea de socializare că a depus un amendament. Social democrații susțin, însă, că acesta continuă să facă doar propagandă politică.

  „Ion Iordache continuă manipularea angajaților C.E.O. Ca membru al Comisiei de Industrii și Servicii, care este comisie raportoare pentru acest proiect, le garantez gorjenilor că amendamentul parlamentarilor PSD din Gorj este legal depus și niciunul dintre colegii mei nu-și permite să se joace de-a procesul legislativ, cum face senatorul Iordache. Înțeleg că dumnealui a început deja campania electorală și încearcă să păcălească salariații CEO, însă problema este prea serioasă și oamenii trebuie să știe adevărul”, a mai transmis Claudiu Manta.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: