spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
joi, iunie 1, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesCe spune liderul PSD Gorj despre adoptarea legii pensionării minerilor și energeticienilor

  Ce spune liderul PSD Gorj despre adoptarea legii pensionării minerilor și energeticienilor

  Dezbaterea PL-x 618/2022 (Proiect de Lege pentru modificare și completarea Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice) a fost amânată pentru săptămâna viitoare, lucru care i-a nemulțumit pe sindicaliștii din CE Oltenia. Decizia Comisiei de Muncă din Camera Deputaților a fost explicată de liderul PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, care susține că va vota actul normativ, dar, până în acel moment, este nevoie de o inițiativă legislativă care să nu aibă niciun motiv să fie respinsă.

  Parlamentarul afirmă că dialogul este o primă soluție care poate rezolva această mare problemă a angajaților din minerit și energie.

  „Lucrurile nu pot fi făcute și rezolvate prin presiune și cu pumnul în gură, pentru că, dacă nu există o majoritate, o discuție largă cu toți partenerii din parlament, riscăm ca o inițiativă legislativă să fie contestată, așa cum s-a întâmplat și cu investițiile privind hidrocentralele, fie respinsă, dacă n-ai o majoritate. În comisia de muncă au lipsit câteva elemente, dintre care un element extrem de important și pentru lucrul acesta s-a și dispus amânarea acelei legi. Eu nu merg pe ideea de a îmi ostiliza parte din colegi sau anumiți oameni. Mă interesează ca să rezulte ceea ce ne dorim toți, ca această inițiativă să fie aplicabilă pentru oameni. Neexistând un element de bază, respectiv impactul bugetar, atunci era normal că inițiativa respectivă trebuia amânată, până când ai toate elementele necesare”, a declarat Mihai Weber la Radio Infinit.

  Vot „pentru”

  În privința votului, parlamentarul susține că nu poate să nu voteze o lege al cărui inițiator este.”Această inițiativă legislativă eu o voi vota din două considerente. În primul rând, pentru că sunt inițiator și, în al doilea rând, pentru că toate actele normative, unele dintre ele sunt legi care își produc efect, de care beneficiază mii de oameni, le-am susținut, pentru că am fost tot timpul pentru a sprijini salariații și nu numai, cei care lucrează în condiții deosebite de muncă”.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: