spot_img
9.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, martie 2, 2024
Altele
  AcasăPoliticDăncilă vrea DEMISIA directorului şi purtătorului de cuvânt de la CNAS după...

  Dăncilă vrea DEMISIA directorului şi purtătorului de cuvânt de la CNAS după declaraţiile că ”oamenii mor şi cu un sistem, şi fără un sistem”

  Premierul Viorica Dăncilă a cerut ministrului Sănătăţii Sorina Pintea demisia preşedintelui CNAS Răzvan Teohari Vulcănescu şi purtătorului de cuvânt al instituţiei Daniel Osmanovici în urma declaraţiilor făcute de cel din urmă în care a spus că „oamenii mor şi cu un sistem, şi fără un sistem”, scrie mediafax.ro.

  „Se fac eforturi pentru tremedierea acestor defecţiuni dar dacă aţi adus în discuţie, am văzut declaraţiile purtătorului de cuvânt de la Casa Asigurărilor de Sănătate, ceea ce arată că nu are ce căuta în această funcţie. De aceea solicit ministrului Sănătăţii demiterea purtătorului de cuvânt şi al directorului CNAS. Nu vom accepta niciodată ca un funcţionar public, un om care deţine o anumită funcţie să aibă astfel de cuvinte pentru cetăţeni”, a declarat prim-ministrul Viorica Dăncilă joi într-o conferinţă de presă în Drobeta Turnu Severin.

  Aceasta a spus că a discutat cu ministrul Sănătăţii şi despre problema sistemului informatic al cardurilor de sănătate.

  „Am discutat cu doamna ministru al Sănătăţii despre acest lucru chiar înainte de intra în sală. Vom vedea care sunt cauzele şi vom căuta ca acest lucru să nu se mai repete”, a afirmat premierul.

  Miercuri, purtătorul de cuvânt al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Daniel Osmanovici, a declarat despre oamenii care vor muri în timpul blocajului sistemului informatic al cardurilor de sănătate: „Cred că puteţi fi de acord cu mine că nu există pe lumea asta niciun sistem perfect. Mă refer în lume la orice sistem (…) Nu aş vrea să mă duc în această zonă apocaliptică, pentru că oamenii mor şi cu un sistem, şi fără un sistem, nu vreau să sun cinic, dar nu e o chestiune pe care să o pun că acum, dacă a picat sistemul, se întâmplă cele mai mari nenorociri de pe planeta Pământ fix în România”.

  Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, miercuri seară, referitor la blocajul de peste două săptămâni al sistemului informatic al cardurilor de sănătate, că preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) i-a transmis că săptămâna viitoare lucrurile vor intra în normal.

  Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunţat, pe 10 iulie, că platforma informatică a asigurărilor de sănătate este indisponibilă, astfel că toate serviciile medicale, medicamentele şi dispozitivele medicale se acordă în regim off-line.

  Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, Sandra Alexiu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că sistemul nu e funcţional de pe 1 iulie.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: