spot_img
12.3 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 22, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesDeblocare legii 197, benefică angajaților CEO, pe masa Camerei Deputaților

  Deblocare legii 197, benefică angajaților CEO, pe masa Camerei Deputaților

  CarieraInițiativa legislativă pentru deblocarea situația din minerit, prin modificarea Legii nr.197/2021, de reducere cu 13 ani a vârstei de pensionare în minerit și energie, a trecut de votul senatorilor. Documentul a ajuns pe masa comisiilor din Camera Deputaților și urmează să intre la vot, aceasta fiind camera decizională. Deputatul PSD de Gorj, Mihai Weber, care este unul dintre inițiatori, a declarat la un post de radio local că legea a fost făcută să fie aplicată, nu să rămână în aer și numai așa se poate rezolva problema.

  “ Sunt unul dintre inițiatorii actului normativ și tocmai de aceea am și făcut-o, special pentru a rezolva problema, pentru că orice lege pe care am făcut-o, am făcut-o să fie aplicată, nu să rămână în aer. Ca și garanție că se va aplica acest act normativ, pot să spun următoarele lucruri pe care le-am făcut. Avem o lege care funcționează de câțiva ani, prin care s-au câștigat 4 luni la fiecare an lucrat în condiții deosebite de muncă. La Legea 74 sunt foarte mulți beneficiari pentru care s-au recalculat pensiile și cred că sunt mii de beneficiari cărora le-a crescut pensia. Despre această lege s-a spus, la vremea respectivă, chiar de la tribuna parlamentului, că e posibil să fie probleme în a fi aplicată și nu s-a ținut cont, pentru că altele au fost datele problemei.”

  Weber spune că nu s-ar fi ajuns în situația de față, ca legea 197 să fie blocată, dacă vechea coaliție PNL-USR ar fi luat în calcul amendamentul propus de PSD, partid care, la acea vreme, era în opoziție:

  „În tot acest timp, am atras atenția tuturor, pentru că, în momentul în care a existat o deficiență, noi am semnalat-o. Chiar președintele comisiei de muncă, deputatul Solomon, a spus foarte clar că legea trebuie modificată. Am făcut un amendament de care nu s-a ținut cont. Vreau să precizez că, la vremea respectivă, PSD era în opoziție și, atunci, coaliția formată din PNL și USR nu a ținut cont de acel amendament și s-a ajuns în situația dată”, a declarat parlamentarul de Gorj Mihai Weber.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: