spot_img
13 C
Târgu Jiu
luni, iunie 5, 2023
Altele
  AcasăCultura„Noaptea îmi crește o piele curată”, expoziția artistei Dorina Cioplea-Văduva

  „Noaptea îmi crește o piele curată”, expoziția artistei Dorina Cioplea-Văduva

  Vernisajul expoziției de pictură „Noaptea îmi crește o piele curată” a artistei Dorina Cioplea-Văduva va avea loc miercuri, 7 decembrie, de la ora 18.00, la Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”.

  „Pornit inițial din dorința unui artist contemporan de a-și da mai mult timp sieși și artei pe care o face, proiectul s-a dezvoltat într-un ritm cu adevărat rapid și în direcții nebănuite. A devenit, pe rând, o oglindă a celor mai intime trăiri și amintiri, o călătorie în timp și în spațiul meu afectiv, o eliberare prin exhibare, un puzzle care se cerea alcătuit. Uneori a funcționat aproape ca o ședință de hipnoză, o transă creatoare în care nu știam ce voi scoate la suprafață și nici ce formă va lua. Alteori vizualizam clar ce urmează să fac, aceste ”clarificări” venind atunci când mă așteptam mai puțin, mergând spre serviciu, citind o carte, jucându-mă cu copilul meu, Aron, auzind un cuvânt pe stradă sau simțind un miros.
  Pentru mine, noaptea este timpul limpezirilor profunde, al vindecării și al naturii care își reintră în drepturi, într-un timp magic. Noaptea târziu, când oamenii dorm, mie îmi crește o piele curată“, a transmis Dorina Cioplea-Văduva.

  „Regăsesc traume trăite și de mine și încă nevindecate“

  Despre expoziția „Noaptea îmi crește o piele curată” a transmis și artistul plastic Dragoș Neagoe: „Regăsesc traume trăite și de mine și încă nevindecate. Dorina este o femeie care a suferit și acum are curajul să pună în fața noastră drumul parcurs prin viață. Sunt șocat, dar plăcerea de a le vedea mă emoționează profund. Meșteșugul îl stăpânește. Pensulele merg armonios cu trăirile sale. Compozițiile sunt pe măsura lor. Elaborate, construite, structurate, geometrizate. Sinteza/simplificarea asupra unor elemente/obiecte/plante/chipuri naturale mă fascinează. De ce? Că simplifică tocmai pentru a exprima mai bine sentimentul, ce a trăit sau experimentează în continuare pentru a se vindeca. Da… cred că pentu ea pictura e vindecare. Cred că a ținut în ea aceste teme și au explodat acum pe pânză. Au gestat în mintea artistei, au stat până la ultimul detaliu al compoziției, structurării, culorii, cantității, contrastelor… tot, tot, până a știut ce să facă. Sunt șocat de sinceritatea și de curajul Dorinei de a se expune public.“

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: