spot_img
9.6 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 23, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesDeputat:""Aurul Negru" al Gorjului trebuie exploatat în continuare!"

  Deputat:””Aurul Negru” al Gorjului trebuie exploatat în continuare!”

  Nu se dă bătut! Deputatul de Gorj Mihai Weber caută soluții pentru evitarea închiderii accelerate a mineritului din Gorj. Parlamentarul susține că va propunere extinderea strategiei spre piața liberă, iar în felul acesta angajații își vor menține locurile de muncă.

  Liderul PSD Gorj este convins că nu au fost identificate toate soluțiile pentru menținerea activității CE Oltenia. Weber este convins că încă se pot modifica termene și condiții de activitate.

  „Carierele din Gorj nu trebuie închise accelerat, așa cum prevede Programul de restructurare al Complexului Energetic Oltenia. Conform studiilor efectuate, rezervele de lignit existente asigură continuarea activității pentru câțiva zeci de ani de acum încolo, iar cererea de cărbune pe piața de profil, inclusiv din afara țării, există din belșug. Avem obligația de a identifica toate soluțiile posibile (propuneri legislative, acte normative, etc), care permit continuarea activității carierelor Complexului Energetic Oltenia până la epuizarea rezervelor.
  Voi propune grupului de lucru din cadrul Coaliției o nouă abordare a strategiei pe zona energetică, astfel încât cărbunele din Gorj, sub umbrela societății de stat, să ajungă inclusiv pe piața liberă. În acest fel, se vor păstra locurile de muncă ale angajaților din cariere, reducându-se impactul social, și, totodată, impactul economic, în Gorj”, a anunțat Mihai Weber.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: