spot_img
15.2 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 31, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesDeputatul Mihai Weber cere revenirea la piața reglementată în domeniul energiei

  Deputatul Mihai Weber cere revenirea la piața reglementată în domeniul energiei

  Deputatul PSD de Gorj Mihai Weber susține că este obligatorie revenirea pieței de energie la prețurile reglementate, sistem care funcționa înainte de liberalizare:

  „REGLEMENTAREA pieței de energie este OBLIGATORIE. Revenirea la o PIAȚĂ REGLEMENTATĂ a energiei este singura soluție care poate salva populația din criza cu care se confruntă România în momentul de față.
  Liberalizarea haotică a prețurilor, făcută de fosta guvernare, a creat această situație, de pe urma căreia avem de suferit cu toții. Din cauza scumpirii gazelor și energiei, prețurile au crescut la toate celelalte produse și servicii, astfel că traiul românilor a devenit deosebit de dificil“.

  „Prețurile vor exploda”
  Potrivit deputatului PSD Mihai Weber prețurile vor exploda, dacă piața nu va fi reglementată: „Atrag atenția, încă o dată, ministrului Energiei, că fără o reglementare a pieței, prețurile vor exploda necontrolat de mult, iar soluția plafonării este una provizorie, care în martie 2023 expiră. Este cert că sistemul actual de plafonare-compensare și-a atins limitele. N-a oprit scumpirea continuă a energiei la producător și a alimentat tranzacțiile speculative, care au umflat compensările pretinse până la un nivel de nesuportat.”

  Weber a mai precizat că reglementarea prețurilor se poate face doar cu avizul Comisiei Europene: „Bruxelles-ul trebuia notificat deja, de aceea este nevoie să se acționeze URGENT, astfel încât, în România, așa cum deja se întâmplă în alte state europene, să existe un control asupra prețurilor de la producător până la consumatorul final“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: