spot_img
18.4 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăPoliticFace apel la clasa politică să voteze plafonarea prețurilor

  Face apel la clasa politică să voteze plafonarea prețurilor

  Social-democrații au depus în Parlament proiectul care prevede plafonarea prețurilor. Cum cheltuielile atârnă tot mai greu în buzunarul românilor, inițiatorii acestui demers fac apel la întreaga clasă politică să susțină proiectul de lege.

  Peste 175.000 de români au semnat pentru campania inițiată de PSD de susținere a proiectului de lege privind plafonarea prețurilor la electricitate și gaze. Acum, când demersul urmează să fie suspus la vot parlamentarii opoziției speră ca pentru binele cetățenilor proiectul să treacă. Liderul PSD Gorj Mihai Weber acuză că “sărăcirea românilor este politică de stat a guvernanților de dreapta”.

  “Guvernul Cîțu a ridicat sărăcirea populației la rang de politică de stat. În Europa, atât de des invocată de guvernanți, prețurile au crescut doar cu 7-14% la salarii de câteva ori mai mari decât cele din România. În schimb, în România, prețurile au crescut pe alocuri și cu 500%, cu aprobarea și protecția guvernului, care nu a dorit să oprească acest atentat la bunăstarea românilor. Guvernul e părtaș la acest jaf prin simplul fapt că nu a făcut nimic. Acestea sunt rațiunile pentru care PSD consideră că PLAFONAREA prețurilor, la un nivel acceptabil pentru români, este imperios necesară. De aceea, fac un apel către membrii tuturor partidelor: să voteze propunerea de PLAFONARE A PREȚURILOR pe care PSD a depus-o în Parlament”, susține deputatul de Gorj.

  Proiectul PSD prevede plafonarea pentru 6 luni a prețurilor la energie și gaze la niveluri pe care românii să le poată suporta. Astfel, în cazul electricității, PSD a propus, prin ultimele amendamente depuse vineri, un plafon de preț al energiei active de 250 de lei/Mwh, în condițiile în care ultimele oferte ale furnizorilor către populație, această valoare a ajuns la peste 950 lei/Mwh. În cazul gazelor naturale, plafonul propus este de 135 de lei/Mwh, față de oferte ale furnizorilor de 650 lei/Mwh. Soluțiile PSD produc o scădere a prețului final față de actualele oferte ale furnizorilor cu 74% în cazul energiei și 79% în cazul gazelor. De asemenea, varianta PSD este net superioară propunerilor PNL: liberalii ajung la un preț final al kilowattului de 1,01 lei, în vreme ce în varianta noastră, kilowattul va costa doar 0,67 lei”, se arată într-un comunicat al PSD.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: