spot_img
9.2 C
Târgu Jiu
sâmbătă, martie 2, 2024
Altele
  AcasăPoliticGuvernul de tranziție nu mai este de tranziție

  Guvernul de tranziție nu mai este de tranziție

  De unde înainte de moțiunea de cenzură care a dus la căderea Guvernului Dăncilă, se presupunea că trebuie să avem doar un guvern cu un mandat scurt, unul cu „aproape un mandat de tranziție”, după cum se exprima însuși președintele Iohannis, care să se ocupe de organizarea alegerilor prezidențiale și de întocmirea bugetului pe anul viitor, ne trezim că s-a schimbat schimbarea și Ludovic Întâiul se simte prea bine la Palatul Victoria, având prea multe de împărțit clientelei politice pentru a putea să facă asta într-un timp atât de scurt cum preconiza Iohannis.

  Așa se face că, pentru a face economii la buget, pentru a eficientiza și debirocratiza activitatea din ministere, ce s-a gândit Ludovic că ar fi bine să facă? Să ia două ministere din care să facă unul, să nu dea pe nimeni afară și să mai și angajeze, în plus, peste 100 de oameni. Și uite cum s-a făcut, dintr-o dată, economie liberală.

  Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, nu se simte nici el într-un guvern de tranziție. Cu părul în bătaia vântului, mai ceva ca un haiduc, aleargă de colo-colo și se împrumută ca apucatul. Urmarea este că vine BNR și strâmbă din nas la mărirea pensiilor, iar cursul valutar începe s-o ia razna pentru ca, mai apoi, aceeași BNR să apară pe un cal alb, intervenind în forță pentru stabilizarea monedei naționale. Cât se întâmplă toate miracolele acestea datorate performanței și competenței de marcă Iohannis, românii stau cu sufletul la gură și se roagă ca, în urma creșterii monedei europene, să nu înceapă valul de scumpiri.

  Pentru că tot e un guvern cu mandat scurt, chiar dacă încă n-au avut timp să proiecteze bugetul pentru anul viitor și nu pot face autostrăzi așa cum a promis Iohannis, liberalilor li s-a năzărit să mai vândă ce-a mai rămas nevândut din țară și s-au gândit să listeze câte ceva din CEC Bank și Hidroelectrica.

  Competența este însă molipsitoare la liberali, așa încât departe de capitala performanței de dreapta, mai la Gorj, aici, la noi, vine un alt super-profesionist și om de cultură de talie mondială, edilul din Târgu Jiu, și dă cu mucii-n luminițele de Crăciun. Ca și cum ar avea amnezie și n-ar ști că acum Hydra liberală (era să zic lepra) este la butoane, Romanescu o ține gaia-mațu’ cu „ciuma roșie”, numindu-i inculți pe părinții și bunicii celor care au votat cu PSD; el fiind, bineînțeles, cel care este Alesul menit a le dărui tuturor din prisosul său de cultură.

  Dacă situația nu ar fi albastră cu adevărat de la atâta competență, viziune economică și profesionalism, poate românii ar reuși să mai facă haz de necaz. Problema este însă că liberalii au pornit cu stângul, trăind și acționând în aburii victoriei, iar asta duce țara pe un drum periculos – unul al extremismului discursiv de dreapta și al unor măsuri economice care vor da înapoi țara cu ani de zile.

  Cristina Petrovici

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: