spot_img
11.1 C
Târgu Jiu
duminică, februarie 25, 2024
Altele
  AcasăPoliticMihai Weber: „Guvernul Orban, un guvern iresponsabil, care duce economia către dezastru”

  Mihai Weber: „Guvernul Orban, un guvern iresponsabil, care duce economia către dezastru”

  Într-o declarație de presă remisă Camerei Deputaților, vicepreședintele PSD Mihai Weber acuză politica fiscală și măsurile luate de actualul guvern de dreapta, afirmând că hotărârile noului executiv, chiar de la începutul mandatului, sunt de natură „a crea îngrijorare și neîncredere atât în țară, cât și în rândul partenerilor externi ai țării noastre”.

  Liderul social-democrat menționează împrumuturile „făcute fără nici o noimă” de ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, anunțurile de înghețare a pensiilor și salariilor, preconizând că toate acestea vor duce la introducerea de noi taxe și impozite, pentru că datoriile „vor trebui decontate de către cineva și, evident, acela va fi cetățeanul român”.

  Mai mult, deputatul gorjean susține că „prăbușirea accentuată a leului în raport cu moneda europeană va avea și alte consecințe, care nu vor fi deloc plăcute acum, în plină iarnă, pentru că devalorizarea atât de bruscă a monedei naționale va provoca scumpiri în lanț, care se vor reflecta în scăderea puterii de cumpărare a românului”.

  Sunt criticate, de asemenea, comasările de ministere făcute, cel puțin la nivel declarativ, în scopul eficientizării și debirocratizării activității acestora, dar care au dus la înființarea unor noi ministere care au prevăzute în organigramă mai multe posturi decât aveau toate ministerele desființate, la un loc. „În acest context, este evidentă încercarea de satisfacere a clientelei politice de dreapta, în detrimentul performanței și competitivității însă”, concluzionează parlamentarul social-democrat.

  Cristina Petrovici

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: