spot_img
16.5 C
Târgu Jiu
marți, iunie 6, 2023
Altele
  AcasăPoliticMinistrul Energiei somat să își facă treaba

  Ministrul Energiei somat să își facă treaba

  Senatorul de Gorj, Cristinel Rujan, afirmă că sarcina de a scăpa românii de facturile mari la energie revine ministrului Virgil Popescu.

  „Ministrul Energiei are obligația să vină urgent cu un plan adecvat de măsuri de combatere a scumpirilor excesive ale energiei, deoarece sediul reglementării în piața de energie este la Ministerul Energiei și nu la ANRE, așa cum eronat lasă să se înțeleagă ministrul Virgil Popescu.
  PSD consideră că Guvernul, prin ministerul de resort, este cel chemat să reglementeze prețurile la energie, cel puțin pentru consumatorii casnici, pentru infrastructura critică (școli, spitale, instituții) și IMM-uri. Doar reducerea unor taxe nu va rezolva cauza principală a creșterii prețurilor din domeniul energiei, respectiv liberalizarea haotică a pieței, fără a exista condiții de competiție reală.
  Pentru că PSD a venit la guvernare pentru a contribui la rezolvarea crizelor și nu pentru a se certa cu partenerii de coaliție, vom sprijini orice decizie care va aduce după sine o diminuare a poverii facturilor. Important este ca oamenii să-și poată achita facturile, iar companiile să poată menține locurile de muncă și să-și poată păstra competitivitatea în raport cu piețele externe”.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: