spot_img
9.1 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 24, 2024
Altele
  AcasăCulturaFilme documentare despre Ecaterina Teodoroiu și Tudor Vladimirescu, prezentate la Cinematograful „Sergiu...

  Filme documentare despre Ecaterina Teodoroiu și Tudor Vladimirescu, prezentate la Cinematograful „Sergiu Nicolaescu“

   

  Două filme documentare despre Ecaterina Teodoroiu și Tudor Vladimirescu au fost prezentate, în weekend-ul trecut, la Cinematograful „Sergiu Nicolaescu“ din municipiul Târgu Jiu.

  Acestea au fost realizate de către publicistul gorjean Dorin Brozbă. „Am avut privilegiul să prezentăm cele două creații documentare, realizate sută la sută de gorjeni, în memoria celebrilor înaintași Tudor Vladimirescu și Ecaterina Teodoroiu. Datorită faptului că anul 2021 a fost declarat, de Parlamentul României, «Anul Tudor Vladimirescu», ca urmare a împlinii a 200 de ani de la Revoluția din 1821, am făcut o prezentare a celor două filme.

  A fost o acțiune culturală de un înalt  impact emoțional, ceea ce ne demonstrează nouă, realizatorilor celor două filme, că atunci când le oferi ceva deosebit oamenilor, satisfacția, bucuria și aprecierea dumnealor sunt mereu de neprețuit.

  Mulțumim pentru tot frumosul, Direcției Județene pentru Cultură Gorj, Studioului B.D. Media Târgu-Jiu, Societății Aninoasa Tim Timișoara, Asociației Doruleț din România, Colegiului Național ,,Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu, Palatului Copiilor Târgu-Jiu, precum și gazdelor noastre deosebite de astăzi, prietenii de la Cinematograful ,,Sergiu Nicolaescu” Târgu-Jiu!

  Glorie și etern respect pentru sacrificiul suprem, neuitaților noștri eroi, gorjenii Tudor Vladimirescu și Ecaterina Teodoroiu!“, a transmis Dorin Brozbă.

   

  Film premiat de către Nicolae Ciucă

   

  Filmul despre Ecaterina Teodoroiu a fost premiat de către Statul Major General al Armatei, prin actualul prim ministru Nicolae Ciucă.

  „Am invitat și copiii care au evoluat în aceste filme și persoanele care ne-au sprijinit în realizarea lor“, a menționat Dorin Brozbă.

  Publicistul Dorin Brozbă le-au oferit diplome celor care l-au sprijinit în realizarea celor două filme documentare și în activitatea de promovare a valorilor culturale și istorice.

   

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: