spot_img
12 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 4, 2023
Altele
  AcasăPoliticMiruță: “Puneți mâna și ajutați acești oameni”

  Miruță: “Puneți mâna și ajutați acești oameni”

  Deputatul Radu Miruță continua propaganda pe tema legii minerilor.  Oficialul aflat la putere îi atacă pe cei care încă susțin că legea nu va fi aplicată, fără a da nume. Face și îndemnuri de genul “Puneti mana si ajutati acesti oameni” uitând însă că și partidul din care face el parte, are un cuvânt de spus, dacă se vrea, în favoarea minerilor.

  Într-o postare pe o rețea de socializare parlamentarul descrie cum se aplică legea recent promulgate de președintele statului, Klaus Iohannis.

  “Sa stergem din praful in continuu aruncat peste minerii si energeticienii pensionabili dupa ce noua lege 197/2021 (fostul PLX 75/2021) a fost promulgata. Nu-i mai umiliti si ametiti si in al 12-lea ceas, ajunge!

  DA, legea actioneaza pentru viitor => cei care au lucrat in conditii care atunci erau normale/deosebite, iar de pe 20 august 2021 devin speciale prin intrarea in vigoare a noii legi, vor primi o pensie echivalenta contributiilor platite in trecut, nu in viitor. Pe scurt, primesc echivalent cu cat au contribuit, nu primesc pensie speciala incasand ceva pentru care nu au platit niciodata si nici altcineva nu a platit pentru ei; Pentru cei care mai au pana cand se vor pensiona, incepand cu 20 august, angajatorul va fi obligat sa le plateasca o contributie mai mare si pentru perioada de atunci inainte, vor avea o pensie in consecinta ceva mai mare pe viitor. Asta inseamna ca legea actioneaza pe viitor.

  Cu privire la iesirea la pensie la 52 de ani pentru categoriile mentionate in lege: ATENTIE! Art 56^2 foloseste in forma adoptata, timpul prezent al verbului, nu timpul viitor. Acolo in forma votata de Camera Deputatilor in PLX 75/2021 si devenita legea 197/2021 dupa promulgare (http://www.cdep.ro/pls/proiecte/docs/2021/pr075_21.pdf) scrie foarte clar ca „BENEFICIAZA” si nu ca „vor beneficia” de reducerea varstei de pensionare cu 13 ani asa cum probabil intentionat induc in eroare unii interesati schimband in narativ timpul verbului fata de forma votata si devenita lege. Forma verbului este cea care indica explicit posibilitatea de pensionare mai devreme la momentul intrarii in vigoare, fiind prevedere expresa in textul legii.

  Legea este lege si atat litera cat si spiritul ei trebuie respectate. Orice altceva este un abuz pentru care abuzatorul plateste conform legii.

  Asadar, cei care la momentul intrarii in vigoare a noii legi (20 august 2021) vor indeplini conditiile de pensionare (minim 25 de ani productie, 52 de ani varsta), BENEFICIAZA de reducerea varstei de pensionare, adica se vor putea pensiona mai devreme, primind pensia echivalenta contributiilor platite, nu contributiilor speciale care se vor aplica de atunci inainte celor ramasi in activitate.

  Este strigator la cer cum si dupa publicarea in M.O., multi inca mai incearca sa puna talpi acestei legi. Beneficiarii sunt gorjenii si hunedorenii nostri, banii incasati de ei raman si se cheltuiesc aici, oamenii nu vor mai fi chiar stransi cu usa sa plece in alta tara pentru a isi putea achita factura la curent, se face partial dreptate pentru oamenii care in toti acesti ani au lucrat efectiv in conditii speciale, dar nu au primit beneficii speciale, este un drept castigat corect de acum inainte pentru cei care inca nu sunt la varsta pensionarii. Oamenii acestia nu afecteaza alte categorii de contribuabili, ci vor primi o pensie echivalenta real propriei contributii.

  A fost depasita faza in care in mod direct multi s-au impotrivit acestei legi si au ramas apoi singuri in ridicol, acum pare ca s-a trecut la faza in care prin acoliti asmutiti tot incearca indirect sa aduca neliniste intre oameni prin metode de manipulare demne de sistemul comunist (schimba subtil forma verbului din „beneficiaza” in „vor beneficia” profitand de faptul ca multi dintre beneficiarii acestei legi nu sunt specialisti in drept).

  I-as intreba eu pe acesti asmutiti si pe cei care ii asmut de ce TAC malc si nu isi rup hainele de pe ei fiindca nicaieri in planul de restructurare nu este spus ce se intampla cu oamenii care sunt disponibilizati, de ce nu avem un plan de restructurare asumat si public, de ce nu se spune pe ce criterii unii pleaca, unii raman, de ce sunt salarii de mii de euro pentru functii inventate, pe spinarea amaratilor care lucreaza in productie, dar compania o duce groaznic, de ce unii primesc clase din pix, iar altii chiar mai buni nu sau … tot la incasare au fost si atunci cand in continuu de 30 de ani din acest CEO toti au rupt halci si s-au intrecut cine o devalizeaza mai mult „ca mandatul este scurt?”

  I-au mai luat acum cateva luni pe unii fiorii cand spuneam din Parlament ca problema acestei companii este si ca din ea se fura masiv si coordonat de 30 de ani. Este vreunul dintre ciocoii din CEO care in sufletul lui nu are cunostinta despre situatii de furt in CEO? Sta vreunul linistit daca s-ar face un control la sange in aceasta companie? Poate ar fi cazul! Despre ce vorbim?

  Ajunge! Puneti mana si ajutati acesti oameni, nu va mai tot impotriviti, macar acum, intr-al 12-lea ceas!”, transmis deputatul.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: