spot_img
21.4 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 22, 2024
Altele
  AcasăNationalPreședintele PSD, despre Legea salarizării unitare

  Președintele PSD, despre Legea salarizării unitare

  Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat ieri că Legea salarizării unitare nr. 153/2017 a avut derogări de amânare, iar ea trebuie respectată, de aceea coaliția de guvernare a decis acordarea unui sfert din diferența de salariu cuvenită categoriilor de salariați din sistemul public începând cu 1 iulie, informează Agerpres.

  Întrebat, la Palatul Parlamentului, de ce coaliţia a decis creşterea salariilor bugetarilor, Ciolacu a spus: „Este o respectare a Legii 153, care a avut derogări de amânare şi în acest moment o parte restanţe… Avem şi legi în România şi va trebui să le respectăm”.

  Ciolacu a explicat că o altă măsură stabilită de coaliţie este diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puţin 10%, iar această diminuare se va face de la bunuri şi servicii.

  „Eu, astăzi de dimineaţă, cu secretara generală a Camerei Deputaţilor, am început să facem această listă, de unde se face această economie de 10%. E pentru prima oară când statul strânge cureaua şi nu românii. Este o abordare, din punctul meu de vedere, corectă”, a afirmat el.

  Președintele PSD a mai spus că Ministerul Justiţiei este cel care a propus ca angajările la stat să se sisteze din 1 iulie pentru că de atunci „e posibil juridic” acest lucru.

  „Eu ştiu că în timpul prim-miniştrilor Orban şi Cîţu s-au angajat vreo 14.000 de oameni la stat. (…) Fiecare minister va veni cu o evaluare în ceea ce priveşte cheltuielile salariale”, a susţinut Ciolacu.

  O altă măsură propusă de coaliţie este acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toţi pensionarii cu pensii sub 2.000 lei.

  „E normal să ne adresăm în primul rând celor cu venituri mici. Dacă s-ar fi venit cu un procent, şi pensiile speciale ar fi avut parte din acel procent. Când vorbim de procent, e normal că îl calculezi la nominalul pensiei. Una este să calculezi 3% la 1.000 de lei, una e să calculezi la 100.000 de lei. Eu am văzut şi s-a făcut un calcul la câte persoane se adresează – sunt peste 3.500.000 de pensionari până în 2.000 de lei şi cred că este soluţia cea mai bună”, a adăugat Marcel Ciolacu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: