spot_img
31.3 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăPoliticPSD, vot pentru mineri

  PSD, vot pentru mineri

  Parlamentarii PSD au votat în plenul Camerei Deputaților Legea care permite pensionarea anticipată a angajaților din Complexul Energetic Oltenia.

  Astfel, minerii și energeticienii beneficiază de pensie pentru limită de vârstă cu reducerea vârstei standard de pensionare cu 13 ani, pentru un stagiu de cotizare de cel puțin 25 de ani realizat în aceste activități.

  Atenția parlamentarilor PSD Gorj rămâne îndreptată spre această lege perfectibilă, având în vedere că în perioada următoare vor fi elaborate și normele de aplicare ale acesteia, importante în egală măsură cu legea în sine. ”Alături de colegii mei parlamentari, m-am implicat direct în susținerea acestei legi. Nu puteam asista pasivi la cum actuala guvernare distruge acest colos energetic, fără a crea alternative pentru miile de angajați care își vor pierde locurile de muncă. Poate, în alte condiții, această lege care permite pensionarea mai devreme a angajaților Complexului Oltenia care muncesc în condiții grele, ar fi fost analizată dintr-o altă perspectivă. Acum însă, ne gândim la soarta a mii de mineri și energeticieni, care nu știu pentru cât timp vor mai avea locuri de muncă. Ne vom concentra toată atenția pe normele de aplicare ale acestei legi, pentru că aceste norme pot face diferența dintre o lege bună și o lege mai puțin bună ”, a declarat Mihai Weber, președintele PSD Gorj.

  Legea va intra în vigoare după 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: