spot_img
19.7 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăActualitateProbe la instalația de ardere a gazelor de la depozitul de deșeuri

  Probe la instalația de ardere a gazelor de la depozitul de deșeuri

  Instalația de ardere a gazului de la depozitul de deșeuri din municipiul Târgu Jiu a fost montată și se efectuează ultimele probe înainte de punerea în funcțiune. „Conform ultimelor informații pe care le-am primit, se fac o serie de calibrări ale flăcării acestei instalații. Sunt probe obișnuite care trebuie efectuate înainte de punerea în funcțiune“, a transmis prefectul județului Gorj, Corneliu Răducan.

  De asemenea, în zilele următoare se vor înlocui și biofiltrele de la stația de filtrare.

  „Înainte de redeschiderea depozitului de deșeuri, instituțiile abilitate vor efectua verificările necesare cu privire la lucrările de conformare efectuate și, mai ales, la eficiența acestora. Dacă se constata probleme, atunci instituțiile se vor pronunța cu privire la legalitatea deschiderii depozitului“, a mai menționat prefectul de Gorj.

  Locuitorii din zona afectată de poluare s-au mai plâns că mirosul generat de groapa de gunoi a apărut din nou în unele zile.

  Depozitul de deșeuri este închis din luna martie

  În urma numeroasele sesizări făcute de către cetățenii din zonele apropiate, la jumătatea lunii martie, Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj a emis decizia de închiderea a depozitului de deşeuri din Târgu Jiu, din cauza poluării pe care o generează. APM a decis închiderea pe o perioadă de șase luni pentru că nu a fost respectat planul de conformare impus de Garda de Mediu, care prevedea montarea unei instalații de ardere a gazelor. „Începând de ieri, 23.03.2021, a intrat în vigoare decizia emisă de Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj privind suspendarea Autorizaţiei Integrate de Mediu pentru Depozitul de deşeuri municipale de la Târgu Jiu. De la această dată, până la eliminarea cauzelor, depozitul deţinut de firma Polaris MEDIU SRL îşi va suspenda activitatea, pentru o perioadă de maxim 6 luni. Operatorul economic care exploatează depozitul s-a angajat să finalizeze lucrările de diminuare a disconfortului olfactiv în maxim 11 săptămâni”.

  Sursa citată a precizat că decizia luată de APM Gorj survine ca urmare a nemulţumirii locuitorilor din cartierul Slobozia al Municipiului Târgu Jiu, care au sesizat, în repetate rânduri, disconfortul olfactiv generat de acest depozit.

  Deşi, în ultimii doi ani, Garda Naţională de Mediu a efectuat 28 de controale la acest operator, în timpul cărora a aplicat sancţiuni în valoare de 495.000 lei şi a trasat mai multe măsuri de conformare, acestea nu au fost realizate în integralitatea lor. Lucrările efectuate de operator, până în prezent, nu au condus la diminuarea disconfortului olfactive”, a transmis Garda Națională de Mediu.

  Din momentul respectiv, gunoiul a fost transportat la depozitul din județul vecin, Mehedinți, aflat în apropiere de Drobeta Turnu Severin. Operatorul a solicitat creșterea tarifelor, pentru că prețul de depozitare a gunoiului este mult mai mare, iar costurile legate de transport au crescut. Până la urmă, tarifele nu au mai fost majorate în această perioadă.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: