spot_img
20.5 C
Târgu Jiu
joi, iulie 25, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesRujan: "Ajustarea PNRR este o necesitate!"

  Rujan: „Ajustarea PNRR este o necesitate!”

  Social-democrații se declară nemulțumiți de negocierile purtate de premierul Nicolae Ciucă la Bruxelles. Senatorul de Gorj, Cristinel Rujan, afirmă că șefii Guvernului ar trebui să insiste pe renegocierea PNRR, pentru un trai mai bun al românilor.

  „Traiul de zi cu zi a milioane de români depinde de acest lucru, iar PSD nu poate asista indiferent la aplicarea unor prevederi absurde care afectează direct viața oamenilor. Din acest punct de vedere, mă văd nevoit să constat că este o diferență ca de la cer la pământ între așteptările românilor și ceea ce a realizat premierul Nicolae Ciucă, după maratonul întâlnirilor de la Bruxelles. În continuare, este de neînțeles de ce România ar trebui să închidă termocentrale pe cărbune și să închidă minele, când alte țări europene își extind exploatările de cărbune destinate producției de energie.
  Decarbonizarea sectorului energetic este categoric un obiectiv important pentru România. Însă, fără termocentralele pe cărbune, în condițiile în care nu se pune nimic în loc, securitatea energetică a țării se află într-un mare pericol. De reușita unei ajustări avantajoase pentru România a PNRR și de accelerarea investițiilor în domeniu, depinde independența energetică a României, iar termenele și condițiile stabilite într-un moment în care situația internațională nu era marcată de un război și de o criză energetică, nu mai pot fi valabile acum!”, transmite senatorul de Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!