spot_img
25 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 15, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesRujan: "Legile Educației nu pot fi făcute, din nou, pe genunchi"

  Rujan: „Legile Educației nu pot fi făcute, din nou, pe genunchi”

  Senatorul PSD de Gorj, Cristinel Rujan, dezamăgit de modul în care este gestionat învățământul în România. Parlamentarul afirmă că este imperios necesară o dezbatere publică pe proiectele de legi care țin de sistemul de educație.

   

  „De mult prea multe ori, Legea Educației a fost modificată fără a se obține efectele scontate, iar momentul de față se pare că nu face excepție. Constat, cu stupoare, că proiectele de legi sunt menținute în afara dezbaterii publice de către ministrul Deca, că nu sunt puse în transparență decizională așa cum oficialul a anunțat în decembrie 2022. Obiectivele pe care noi le urmărim prin adoptarea acestor legi sunt simple, esențiale și strategice pentru învățământul din România, și privesc: accesul neîngrădit la educație, pentru toți copiii; combaterea abandonului școlar, care a devenit o reală problemă a societății noastre; dezvoltarea after-school-ului pentru sprijinirea părinților care muncesc”, afirmă Cristinel Rujan.

  Termene limită

  Parlamentarul afirmă că greșelile luate în trecut sunt rezultatul carențelor de astăzi.
  „Hotărârile pe care le luăm acum vor avea un impact major asupra beneficiarilor sistemului de învățământ (profesori, copii și părinți, deopotrivă), drept pentru care, odată adoptate, Legile Educației nu trebuie să aibă carențe care să impună modificarea lor la fiecare schimbare de ministru, așa cum s-a petrecut, din păcate, în ultimii ani. Avem deci obligația ca aceste proiecte să fie cât mai bune posibil. Avem suficient timp pentru a fi analizate temeinic și dezbătute într-un cadru cât mai larg, împreună cu toți factorii implicați deoarece termenul maxim ce derivă din PNRR pentru îndeplinirea acestui jalon privind legile educației este martie 2024” a mai transmis senatorul PSD, Cristinel Rujan.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!