spot_img
33.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 13, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesSe mărește lista celor care cer demisia ministrului Energiei

  Se mărește lista celor care cer demisia ministrului Energiei

  Încă doi politicieni PSD din Gorj cer demisia ministrului Energiei, liberalul Virgil Popescu, după deputatul Mihai Weber și prim-vicepreședintele organizației județene – președintele Consiliului Județean Gorj Cosmin Popescu. Social-democrații Claudiu Manta și Cristinel Rujan îi solicită oficialului să demisioneze, după o serie de nereguli din ministerul pe care îl conduce. A fost nevoie de o tragedie, pentru ca ministrul să afle condițiile de muncă ale minerilor din Gorj, dar aceasta e doar una dintre problemele invocate de cei doi politicieni.

  Deputatul Claudiu Manta susține că el a cerut și în vara anului trecut demisia lui Virgil Popescu, cererea fiind însoțită de prezentarea unei serii de nereguli semnalate în ultima perioadă de parlamentarii PSD din Gorj. Dincolo de tragedia de la Jilț, Virgil Popescu a arătat indiferență față de grijile și nevoile românilor.

  „Facturi mai mari la energie pentru români, PNRR acceptat cu brațele deschise, capacități românești de producere a energiei deja închise sau în curs de închidere, termene draconice de închidere a mineritului din Oltenia fără nici o renegociere, deși acest lucru este perfect fezabil…..toate acestea sunt doar câteva din motivele pentru care actualul ministru al energiei ar trebui să nu mai calce prin Gorj.
  După ce a acceptat cu atâta lejeritate P.N.R.R.-ul care pune cruce întregii zone de minerit și energie din Oltenia, Virgil Popescu a făcut o deplasare fulger, la Gorj, când în cariera de la Jilț erau echipe de control pe care, vezi Doamne, nu a vrut să le deranjeze. Cu alte cuvinte, nu a vrut să se murdărească în mocirla în care mii de mineri din Oltenia lucrează. Da, așa lucrează, pentru că de îmbunatățirea condiiților de muncă nu mai poate fi vorba, în lipsa fondurilor necesare”, a transmis Claudiu Manta.

  Persoană non grata

  Pentru lipsa de interes față de soarta CE Oltenia și față de angajații companiei, Virgil Popescu ar putea fi declarat persoană non grata.

  „Domnule ministru, ați rămas impasibil la toate semnalele primite despre starea dramatică a mineritului si energiei produse pe bază de cărbune. Aroganța și indiferența, minciuna și nepăsarea vă sunt caracteristice. Atât dumneavoastră cât și mai proaspătului liberal Ion Iordache, care, de dragul imaginii, aruncă cu vorbe așa cum făcea odată altcineva care dădea vina mereu pe PSD-eee.

  După ce v-ați asumat conducerea CE Oltenia ca fiind liberală, domnule Iordache, cum puteți să dați vina pe PSD pentru tragedia de la Jilț? Sub conducerea liberală a lui Virgil Popescu, la CE Oltenia au murit 7 oameni iar alți 56 de muncitori au fost răniți, din cauza condițiilor improprii de muncă.
  Demisia nu e un act pe care Virgil Popescu să și-l poată asuma, nu are onoare și curaj. Pentru mine este clar. Dar putem noi, gorjenii, să îl declarăm persoană non grata în județul nostru. Sunt mii de oameni în subordinea sa de care nu-i pasă. PÂNĂ CÂND??!!”, a mai transmis deputatul Claudiu Manta.

  „Ministerul Energiei nu este o franciză OMV!”

  Senatorul PSD Cristinel Rujan susține că ministrul Energiei are un motiv în plus să demisioneze, după ce a afirmat public că nu cunoaște condițiile de lucru din carierele CE Oltenia.

  „Ministerul Energiei nu este o franciză OMV! Virgil Popescu trebuie să demisioneze din Guvern, pentru incapacitatea acestuia de a cunoaște, asimila și înțelege problemele cu care se confruntă entitățile economice din domeniul energiei.
  Este ministrul Energiei din data de 4 noiembrie 2019, adică de peste trei ani și susține că nu a știut nimic despre condițiile în care lucrează minerii în carierele din județul Gorj.
  Este inadmisibil, pentru orice ministru, să afirme că nu știe cum se desfășoară activitatea în domeniul pe care îl coordonează.

  Există două explicații posibile:
  1. Virgil Popescu este incompetent și nu a putut să-și dea seama, nici după 3 ani, că trebuie să știe ce se întâmplă în subordinea sa pentru a lua măsuri adecvate;
  2.Virgil Popescu este mincinos, pentru că avea informații despre condițiile inumane și riscante în care se lucrează în minerit, dar nu i-a păsat, întrucât dorința sa, declarată și susținută, era de a închide aceste cariere.
  Pentru oricare dintre cele două ipoteze, periculoase pentru sistemul energetic și pentru oameni, acest domn trebuie să-și prezinte DEMISIA”, afirma și senatorul Cristinel Rujan.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!