spot_img
9.1 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 23, 2024
Altele
  AcasăPoliticUSR a primit o amendă de 3000 de euro

  USR a primit o amendă de 3000 de euro

  Partidul USR a fost amendat cu 3000 de euro de către Autoritatea Națională de Supraveghere, anunță puterea.ro. O investigație a scos la iveală faptul că pe site-ul Partidului Uniunea Salvați România(USR) se postează date cu caracter personal aparținând unor persoane cu grade diferite de dizabilitate.

  Autoritatea Națională de Supraveghere a constatat că USR încalcă prevederilor art. 5 alin. (1) lit. a) și b) coroborat cu art. 6 din Regulamentul General privind Protecția Datelor (RGPD). Ca atare, Partidul Uniunea Salvați România (USR) a fost sancționat cu amendă în cuantum de 14.776,50 lei, (echivalentul sumei de 3 000 de euro).

  „Sancțiunea a fost aplicată ca urmare a unor sesizări, redirecționate de instituția Avocatul Poporului, prin care se reclama faptul că pe site-ul Partidului Uniunea Salvați România se postează date cu caracter personal aparținând unor persoane cu grade diferite de dizabilitate.

  În cadrul investigației efectuate s-a constatat faptul că operatorul a preluat date cu caracter personal ale unor persoane vizate, respectiv nume, prenume, CNP, adresa, serie și număr act de identitate, număr certificat de expertiză medicală, grad de handicap, din documentele oficiale ale autorităților și instituțiilor publice, postate pe site-urile acestora, publicându-le ulterior pe site-ul partidului, în cadrul unui proiect al USR, cu încălcarea principiilor de prelucrare, fără a avea un temei legal pentru acea prelucrare.

  Totodată, operatorului i s-a aplicat și măsura corectivă de a asigura conformitatea cu principiile RGPD cu ocazia efectuării operațiunilor de prelucrare a datelor personale, prin reanalizarea documentației publicate pe site-ul hcl.usr.ro, care conține hotărârile, dispozițiile și procesele verbale emise de autoritățile publice locale, în vederea anonimizării datelor cu caracter personal”, transmite Autoritatea Națională de Supraveghere.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: