spot_img
10.9 C
Târgu Jiu
duminică, februarie 25, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesUSR, momit cu funcția de primar la Primăria Târgu Jiu. Romanescu: dacă...

  USR, momit cu funcția de primar la Primăria Târgu Jiu. Romanescu: dacă USR solicită un sondaj, îl accept cu mare drag!

  Fă-te frate cu dracul până treci puntea”, sloganul este mânușă pentru edilul Marcel Romanescu care se dă cu USR pentru a scoate PSD-ul din schema viitoarelor alegeri locale. Edilul afirmă chiar că ar renunța la o nouă candidatură dacă USR demonstrează că are un candidat mai puternic decât el.

  Liberalul Marcel Romanescu face apel la USR să se așeze la masa negocierilor. Edilul susține că totul se datorează unei cauze comune: binele cetățeanului din Târgu Jiu. Printr-o alianță a dreptei PSD-ul ar pierde definitiv Primăria Târgu Jiu. „În condițiile în care nu ne punem la masă ajungem  toți, singurul care poate câștiga această confruntare politică este PSD.  Cred într-un proiect comun pe care putem să-l pune în operă împreună. Eu cu domnul Miruță pot să mă înțeleg. Sunt convins că la un moment dat USR va accepta o strategie comună. Istoria se poate repeta într-o zi, în condițiile în care nu te pregătești din timp. USR-ul a făcut surprize serioase în toată țara și trebuie să facem în așa fel încât să ne pune ca parteneri serioși la masă și să găsim soluții. Sunt sigur că USR va intra în Consiliul Local Târgu Jiu, dar, trebuie să ne punem întrebarea: dorim să colaborăm în folosul cetățenilor?” , a declarat Marcel Romanescu la un post de radio local.

  Mandatul pe masă

  Pentru a-i atrage alături de ei pe USR-iști, liberalii sunt dispuși să renunțe la funcții. De pildă, primarul Romanescu afirmă că în 2020 ar putea lăsa drum liber candidatului USR dacă se dovedește că în acest fel PSD nu ar ajunge să pună mâna din nou pe primăria reședință de județ.  „Primarul în funcție își conservă dreptul de a candida, dar, dacă USR solicită un sondaj între un candidat propus de USR și mine, îl accept cu mare drag. Dacă la un moment dat cineva poate obține mai multe voturi decât pot obține eu, mă gândesc serios…………..! Sunt destule funcții pentru care aș putea să candidez. Depinde ce se stabilește la nivel de București. Îi tratez pe cei de la USR ca pe niște parteneri. Oamenii trebuie să înțeleagă că avem același scop”, a mai declarat primarul.

  Altă viziune, altă strategie

  Șeful usr-iștilor de la Gorj nici nu vrea să audă, deocamdată, de strategia lansată de Marcel Romanescu. Radu Miruță susține că partidul din care face parte are altă viziune. „Noi ne facem temele la USR pentru a genera un candidat care vine pe un culoar care diferă de PSD și PNL. Eu îi respect abordarea dar noi ne ocupăm de povestea USR iar USR abordează așa ceva într-un mod în care membrii conchid în majoritatea lor. Paradigma USR este greu de înțeles de mulți actori politici pentru că e greu de acceptat că majoritatea membrilor au putere de decizie. Eu am doar un vot acolo, membrii sunt cei care decid”, a declarat liderul USR Gorj, Radu Miruță la același radio local.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: