Reducerea TVA la pâine şi la produse de panificaţie s-a dovedit un succes şi poate constitui o bază pentru reduceri similare viitoare la produsele din carne, la fructe şi legume, a declarat miercuri, 8 octombrie 2014, premierul Victor Ponta, preşedintele PSD, la conferinţa naţională „Ferma de familie – nucleu al agriculturii”.
„Proiectul pilot de reducere a TVA la produse de panificaţie s-a dovedit, după un an de zile, un proiect de succes. Începutul a fost dificil, cu pierderi de încasări, însă, la un an de zile, ne-am dat seama că este corect. (…) Cei care spuneau, ca şi noi, că, reducând TVA pentru produsele agricole, în final avem mai puţină evaziune fiscală, avem mai mult sprijin pentru cei care sunt corecţi şi declară toate produsele şi chiar încasări suplimentare s-a dovedit corect. Aceasta este baza de la care putem porni la reducerea TVA pentru alte produse, la produsele de carne, la fructe şi legume. Adică acolo unde în continuare evaziunea fiscală nu este doar efectul unei dorinţe de îmbogăţire, ci este, la un moment dat, un mijloc de supravieţuire, ceea ce cred că trebuie să îndreptăm”, a afirmat premierul.