spot_img
9.6 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 23, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesWeber: „Îi cer imperativ domnului ministru al Energiei să se trezească!”

  Weber: „Îi cer imperativ domnului ministru al Energiei să se trezească!”

  Deputatul  PSD de Gorj Mihai Weber face un nou apel către ministrul Energiei. Parlamentarul susține că, din această toamnă, prețurile vor crește din nou, dacă ministrul liberal Virgil Popescu nu va lua nicio măsură în privința stopării prețurilor la energie și gaze.

  Weber afirmă că există soluții puse pe masa Guvernului chiar de PSD, însă, din orgoliu, liberalul aflat în fruntea ministerului de resort refuză orice variantă propusă.
  „Virgil Popescu, ministrul Energiei, este total lipsit de idei referitor la ce măsuri ar trebui luate pentru a compensa creșterile de prețuri la energie electrică, gaze naturale și combustibil. PSD a propus, încă de anul trecut, soluția reglementării prețului pentru o perioadă determinată de timp, dar PNL s-a opus, alegând varianta subvenționării, în condițiile unui deficit bugetar în creștere.
  După pierderea unui an în care datoria publică a crescut pentru a susține această compensare aleasă de ministrul Energiei, ajungem la concluzia că propunerea PSD este singura în măsură să stopeze prețurile care deja nu mai au nicio justificare economică.
  Majoritatea țărilor din Europa au luat zeci de măsuri pentru a proteja populația și economia, în timp ce în România nu s-a avut în vedere decât soluția cea mai păguboasă pentru statul român, aceea de a compensa niște prețuri deja scăpate de sub control.
  Soluția reglementării prețului la energie a fost adoptată și de alte țări și, mai mult, au fost alese și alte măsuri alternative, care să calmeze haosul impus de anumiți jucători de pe piață.
  De la asigurarea gratuității transportului pentru navetiști, subvenționarea gospodăriilor ale căror costuri la utilități erau mai mari de 30% din venit, până la suspendarea taxei de transport pentru energie sau acordarea unor vouchere pentru gospodăriile vulnerabile, iată doar câteva dintre soluțiile găsite în alte țări cu un nivel de trai mult superior decât cel din România.
  Ținând cont de faptul că se apropie sezonul rece, în care va crește consumul și, prin urmare, vor crește costurile atât pentru populație, cât și pentru agenții economici, îi cer imperativ domnului ministru al Energiei să se trezească și să vină urgent cu soluții care să oprească și să descurajeze creșterea nejustificată a prețurilor la energie și gaze.
  Poate alege dintre soluțiile propuse de PSD sau soluțiile adoptate de alte țări din Uniunea Europeană, însă trebuie să o facă urgent, fiindcă românii nu pot duce la nesfârșit povara incompetenței sale”, a transmis deputatul Mihai Weber.

  Pe de altă parte premierul României, Nicolae Ciucă, a cerut ministrului Energiei să prezinte situația concretă cu proiectele de investiții, folosind „toate pârghiile de finanțare, atât pe bugetul de stat, cât și cele provenite prin PNRR și fondul de modernizare”. Ministerul Energiei și celelalte ministere trebuie să pună la punct toate elementele de plan pentru iarna 2022-2023, însă Virgil Popescu a plecat în concediu de odihnă.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: