spot_img
16.2 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăSănătateGrăbiți să plece din țară, tot mai mulți gorjeni solicită doza unică...

  Grăbiți să plece din țară, tot mai mulți gorjeni solicită doza unică de imunizare

  A fost aprobat certificatul digital al UE privind COVID-19, pentru a facilita călătoriile în interiorul Uniunii Europene. Parlamentul European a decis ca documentul să se aplice de la 1 iulie 2021 pentru o perioadă de 12 luni. Deținerea certificatului nu va fi o condiție prealabilă pentru a putea beneficia de libertatea de circulație, au transmis reprezentanții legislativului european.

  „Certificatul va fi gratuit, va fi eliberat de toate statele membre și va fi acceptat peste tot în Europa, contribuind la o ridicare graduală a restricțiilor”, au declarat oficialii UE imediat după măsura adoptată.

  În județul Gorj, până în prezent s-au primit 123739 doze vaccin anti-Covid și au fost vaccinate 117464 persoane, dintre care 54501 persoane vaccinate cu a doua doză. Reprezentanții DSP Gorj susțin că tot mai mulți gorjeni optează pentru doza unică Johnson & Johnson. “Cresc solicitările pentru acest vaccin. Avem deschis un flux de vaccinare la Școala Nr 12 din Târgu Jiu, imunizarea se face pe baza buletinului.Totodată, medicii de familie administrează acest ser. Vom avea în continuare acest tip de vaccin în centrele mobile, deschise în weekend, din Parcul Central și cel din Târgul Auto pentru că am văzut că sun tot mai mulți gorjeni care solicită doza unică”, a transmis Narcis Stoian, directorul DSP Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: