spot_img
5.5 C
Târgu Jiu
vineri, februarie 23, 2024
Altele
  AcasăSănătateLa Spitalul de Pneumoftiziologie Dobrița se lucrează în echipă interdisciplinară

  La Spitalul de Pneumoftiziologie Dobrița se lucrează în echipă interdisciplinară

  Cel puțin zece specialiști fac parte din echipa interdisciplinară din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Dobrița din Runcu – Gorj.

  Specialiștii de la spitalul care tratează tuberculoza, la care ajung bolnavi din întreaga țară, sunt implicați în managementul patologiei pulmonare, fiind vorba despre: medici pneumologi, de recuperare medicală, medic de laborator, biochimist, biolog, psiholog clinician. Alături le sunt și ceilalți colegi medici pneumologi, radiolog și imagistică medicală, farmaciști, fizioterapeuți, asistenți medicali, infirmiere și personal de îngrijire. Cu unii dintre ei, pacienții interacționează direct, pe alții nu ajung să îi cunoască, dar, cu toții contribuie la evaluarea, diagnosticarea și recuperarea afecțiunilor pacienților din spital.

  De altfel, tot mai multe studii și cercetări actuale au evidențiat rolul cheie, superior, al includerii pacientului într-un program terapeutic al cărui management să fie realizat de o echipă interdisciplinară. Rolul echipei este de a realiza, printr-o comunicare permanentă, evaluarea comprehensivă a pacientului și de a-l ghida, motiva și susține pentru atingerea rezultatelor dorite.

  ‘Toți membrii echipei interdisciplinare din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” Runcu pun în centru pacientul ca ființă bio-psiho-socială și țintesc creșterea calității vieții acestuia, integrarea în rândul familiei și participarea la activităților socio-profesionale’, transmit reprezentanții unității medicale.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: