spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
miercuri, iulie 24, 2024
Altele
  AcasăSănătateMaternitatea din Târgu Jiu, modernizată

  Maternitatea din Târgu Jiu, modernizată

  Secția Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a fost modernizată. Lucrările de reabilitare au fost efectuate în baza contractului finanțat de Consiliul Județean Gorj, care constă în modernizarea Secțiilor Medicină internă I, Gastroenterologie și Neonatologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, din strada Progresului. Lucrările au fost finalizate la Secțiile Neonatologie și Gastroenterologie și au început de curând la Medicină internă I.

  „După aceste lucrări de modernizare, pacienții beneficiază de condiții la standarde europene.

  La fel ca și în cazul Secției Gastroenterologie, în afară de îmbunătățirea condițiilor hoteliere și a actului medical, un alt scop al acestei investiții a fost și diminuarea cheltuielilor la utilități, prin reducerea pierderilor.

  Au fost înlocuite corpurile de iluminat, a fost înlocuită instalația electrică, au fost înlocuite aparatele (întrerupătoare – prize), a fost înlocuită  tâmplăria veche din lemn, cu tâmplărie din PVC, a fost realizată instalația de detecție și avertizare incendiu, au fost montate uși rezistente la foc și au fost înlocuite obiectele sanitare.

  În toată secția a fost montat linoleum antistatic și antibacterian, pe holuri au fost montate bare de tipul „mână curentă”, a fost montat tapet PVC pe pereți, grupurile sanitare au fost modernizate în totalitate“, a transmis Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

  Peste 300 de bebeluși, pacienți ai secției

  De la începutul anului și până în prezent, în Secția Neonatologie au fost îngrijiți 304 nou-născuți.

  „În cursul anului 2021, 987 de bebeluși au fost pacienți ai Secției Neonatologie.

  Mereu, conducerea Consiliului Județean a fost alături de Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu și pacienți prin investiții care au condus la creșterea calității actului medical, a condițiilor hoteliere“, au mai informat reprezentanții Spitalului Județean.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!