spot_img
20.5 C
Târgu Jiu
joi, iulie 25, 2024
Altele
  AcasăSănătateSute de copii cu afecțiuni respiratorii au ajuns la spital

  Sute de copii cu afecțiuni respiratorii au ajuns la spital

  Val de internări la Pediatrie

  Peste 500 de copii cu probleme respiratorii s-au prezentat la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, în ultima săptămână și jumătate.

  „În perioada 10-21 decembrie, la Camera de Gardă Pediatrie s-au prezentat 522 de copii cu diverse afecțiuni respiratorii (pneumonii, viroze și bronșiolite), o mica parte dintre ei având nevoie și de internare. În aceeași perioadă, în Secția de Pediatrie au fost internați 55 de copii. Astăzi avem internați 22 de copii, dar am avut perioade în care zilnic erau și 33 de copii în secție. Cei mai mulți dintre pacienții internați au vârste cuprinse între câteva luni și 5 ani“, a spus Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

  Trei cazuri de COVID-19 la copii

  Dintre pacienții internați, marea majoritate au fost diagnosticați cu boală pulmonară interstițială (32 de cazuri), laringite și bronșiolite acute (8 cazuri), pneumonii (2 cazuri), au mai fost și pacienți diagnosticați cu amigdalită acută, rino faringite sau guturai comun, enteorocolite, anemii etc. „În perioada amintită, au fost și trei cazuri de COVID, în prezent, în secție, fiind internat un singur copil cu acest diagnostic. La internare, toți copiii sunt testați PCR pentru a afla dacă sunt infectați cu virusul SarS-CoV2, iar mamele sunt testate cu teste rapide (antigen)“, a menționat Mihaela Țicleanu.

  Creștere a numărului de cazuri

  Numărul de cazuri de copii cu afecțiuni respiratorii a crescut în ultima perioadă, mulți dintre copii având nevoie de o suplimentare de oxigen: „Severitatea afecțiunilor respiratorii a crescut în ultima perioadă, foarte mulți dintre micuții pacienți având nevoie de oxigeno-terapie. Insuficiențele respiratorii acute au afectat în mare parte copiii foarte mici, de la câteva săptămâni la nici jumătate de an. În medie, copiii au avut nevoie de 5 zile de internare în Secția Pediatrie pentru a se face bine, dar au fost și cazuri care au avut nevoie de peste 7 zile de internare. Virozele respiratorii au crescut comparativ cu lunile trecute, schimbarea vremii având efecte negative asupra sănătății celor mici. Medicii îi sfătuiesc pe părinți să evite zonele aglomerate, dar și contactul cu persoanele bolnave (răcite)“, au mai transmis reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!