spot_img
20.4 C
Târgu Jiu
joi, iunie 1, 2023
Altele
  AcasăHeadlines20 de persoane aflate în scaunul cu rotile vor participa la un...

  20 de persoane aflate în scaunul cu rotile vor participa la un concurs în centrul Târgu Jiului

  O competiție destinată persoanelor aflate în scaunul cu rotile va avea loc în zona centrală a municipiului Târgu Jiu, la jumătatea lunii septembrie.

  „Infinit Race“ va avea loc duminică, 18 septembrie. „20 de persoane în scaunul cu rotile vor participa la o cursă cu ajutorul altor 20 de persoane care sunt sănătoase și vor împinge scaunul. Vor fi premii pentru toată lumea, diplome de participare. Este un proiect cofinanțat din bugetul Consiliului Județean Gorj“, a explicat Roxana Pistol, reprezentantul Asociației Asociația Be TeeN, organizator al evenimentului.

  Niki Simionescu, consilier parlamentar și persoană aflată în scaunul cu rotile, a precizat că traseul concursului va avea loc pe bulevardul Constantin Brâncuși, între intersecțiile cu sens giratoriul de la Poliția Gorj și Sala Sporturilor. „Scaunele cu rotile în care se află persoanele cu dizabilități vor fi împinse de către persoane sănătoase, care sunt fie asistenți personali, fie că vor fi puși la dispoziție de ONG-ul care organizează concursul. Scopul acțiunii este educare a mentalului colectiv, ca lumea să înțeleagă că și persoanele cu dizabilități sunt membri activi ai societății și pot să desfășoare activități care să aducă plus valoare“.

  Curs pentru a-și găsi un loc de muncă

  Persoanele cu handicap vor participa, apoi, la un curs prin care vor fi ajutați să își găsească un loc de muncă.

  „În cadrul aceluiași proiect, va fi un curs de antreprenoriat social și oportunități de angajare a persoanelor cu dizabilități, care va avea loc după competiție, iar toți participanții vor putea să ia parte la acesta. Vor afla unde pot să caute oportunitățile de angajare, în ce domenii și ce înseamnă antreprenoriat social“, a mai precizat Roxana Pistol.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: