spot_img
2.5 C
Târgu Jiu
vineri, decembrie 8, 2023
Altele
  AcasăHeadlines60 de locuințe sociale urmează să fie repatizate. Un târgujian așteaptă de...

  60 de locuințe sociale urmează să fie repatizate. Un târgujian așteaptă de 16 ani să primească o casă!

  Autoritățile locale se află la un pas de a finaliza listele cu beneficiarii locuințelor ANL. Vor fi repartizate noile locuințe din zona Narciselor chiar dacă acestea nu au fost finalizate. Din peste 1000 de solicitări 400 au fost declarate neeligibile.

  Autoritățile târgujiene dau asigurări că toate dosarele au fost verificate la sânge. La repartizare se ține cont de data de depunere a solicitării dar și de punctele acumulate pe baza documentelor depuse la dosar. „În acest moment suntem aproape gata cu verificările dosarelor depuse. Deja se face lista finală care va fi publicată în perioada următoare. Va exista și un termen de depunere a contestațiilor și va fi numită o comisie care va anliaza contestațiile urmând ca lista finală să treacă prin Consiliul Local în vederea repartiților. Vor fi luate în calcul la repartizare inclusiv cele 40 de locuințe din zona Narciselor chiar dacă acum nu sunt gata. Totodată mai avem 20 de locuințe prin celălalte ANL-uri care au fost eliberate începând de anul trecut, în urma unor procese de evacuare. Toate aceste locuințe vor intra în repatizare”, a declarat Ionuț Jilăveanu, șef Serviciul Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

  Lungă e așteptarea

  Dosarele privind obținerea unei locuințe sociale nu au mai fost verificat de multi ani. O recunosc chiar oficialii primăriei Târgu Jiu care susțin că și la ora actuală există cereri din 2002 nerezolvate. „A fost verificat fiecare dosar în parte. Mai sunt câteva pe care le verificăm cu sprijinul Poliției Locale. E vorba de deplasări la adresele unde cetățenii declară că locuiesc. Sperăm să putem publica această listă vineri dacă nu după 1 Mai cu siguranță o vom face. Lucrăm și la dosarele pentru locuințe sociale deși nu avem decât câteva unități locative disponibile. Listele acestea vor fi valabile pentru acest an. Anul următor se va stabili noua ordine de prioritate, ocazie cu care se vor lua în calcul și dosarele depuse în acest an. Pentru ANL și locuințe sociale sunt luate în calcul doar dosarele depuse până la data de 31.12.2017, cum prevede legea. Sunt în total peste 1000 de dosare depuse dar în jur de 200 de dosare vor fi respinse deoarece dețin proprietate. Sunt mai multe situații, de exemplu unii nu au loc de muncă, e condiție eliminatorie, alții și-au cumpărat o locuință. În total vor fi eligibile 600 de dosare. Cea mai veche solicitare e din 2002 pentru că la repatizările precedente nu au fost reactualizate dosarele și nu au fost depuse toate documentele”, a mai adăugat directorul din primăria Târgu jiu.

  Noi blocuri vor fi ridicate

  Autoritățile vin cu vești și mai bune. Alte blocuri se vor ridica în zona Narcise. „Am semnat contractul pentru încă 40 de locuinte ANL și noi sperăm ca în prima perioadă a acestui an să putem primi finanțatrea pentru a demera lucrările. Este adevărat că trebuie să aibă loc licitația dar sperăm să meargă totul repede” , a declarat primarul Marcel Romanescu.

  Te-ar mai putea interesa

  2 COMENTARII

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: