spot_img
1.1 C
Târgu Jiu
luni, decembrie 4, 2023
Altele
  AcasăActualitateSchimbări majore în traficul din Târgu Jiu

  Schimbări majore în traficul din Târgu Jiu

  Autoritățile locale ale municipiului Târgu Jiu vor să introducă noi reguli de circulație pe anumite străzi aglomerate din oraș, pentru a descongestiona traficul rutier.

  „Este vorba despre străzile: Bradului, 30 decembrie, Siretului și zona Pieței Mici. Pe toate aceste artere ar trebui introduse sensuri unice. Pe o parte dintre ele se circulă și în prezent pe sens unic, dar este posibil să se schimbe direcția, astfel încât să se creeze un circuit. În momentul de față, strada 8 mai și 23 August duc către zona de sud a orașului. Trebui rezolvată această problemă. Pe strada Bradului, de când s-a mutat Direcția pentru Protecția Copilului există o mare problemă de circulație pe strada respectivă, pentru că sunt foarte mulți cetățeni care merg la această instituție și își parchează mașina și pe stânga și pe dreapta, astfel încât nu se mai poate circula în dublu sens. Nu este singura zonă unde se înregistrează această problemă“, a spus Ionuț Jilăveanu, șeful Serviciului de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

  Trei noi sensuri giratorii

  În acest an, pe străzile din Târgu Jiu vor apărea trei noi intersecții cu sens giratorii. Primul va fi realizat la capătul bulevardului Constantin Brâncuși, în apropiere de Sala Sporturilor. Autoritățile vor să fie finalizat până pe data de 20 mai, înainte de a începe Zilele Municipiului. „Proiectul a fost finalizat, dar a fost trimis la o firmă specializată din București pentru a stabili cu exactitate unde se vor muta stâlpii pentru troleibuze, unde trebuie să fie rețeaua catenară, așa încât să nu existe probleme în zona respectivă. Săptămâna viitoare trebuie să ajungă la primărie și sperăm că autorizațiile vor fi obținute în timp util, pentru ca lucrările să înceapă în cel mai scurt timp“, a spus Ionuț Jilăveanu. O altă intersecție cu sens giratoriu va fi realizată în zona Autogării.

  Două semafoare la buton au fost puse în funcțiune

  Zilele trecute au fost puse în funcțiune două semafoare acționate de la buton la trecerile de buton de pe strada Unirii și bulevardul Ecaterina Teodoroiu.
  „Au fost ceva probleme cu obținerea autorizației. Am încercat să obținem autorizații pentru cele două, dar am întâmpinat probleme pentru cel de pe strada Unirii, din zona Gârdu. A fost necesar inclusiv acordul de la Ministerul Culturii pentru că face parte din zona protejată. Am depășit problemele și sunt funcționale. La rectificarea listei bugetare o să fie prinsă și instalarea semaforului de la Piața Centrală. Este necesar pentru că acolo este o zonă aglomerată mai ales în perioada de sărbători și se «fracturează» traficul rutier în zonă“, a spus Ionuț Jilăveanu.

  Te-ar mai putea interesa

  2 COMENTARII

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: