spot_img
16.2 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesA început reconstrucția stânei „Ștefanu“ de pe Transalpina. „Am să fac tot...

  A început reconstrucția stânei „Ștefanu“ de pe Transalpina. „Am să fac tot ce pot cu familia mea să RENASCĂ acest loc de poveste“

  Băcița Mărioara Babu, care deține, împreună cu familia ei, stâna Ștefanu, de pe Transalpina, a început reconstrucția, pentru a redeschide porțile pentru turiști odată cu reluarea circulației pe cel mai înalt drum din țară.

  „În fiecare primăvară veneam cu drag să-mi regăsesc Stâna mea dragă și nu sunt ani puțini. Sunt vreo patruzeci și ceva … E locul meu de suflet, este a doua mea casă…

  Anul acesta a fost altfel și locul pare trist și eu mă uit în jurul meu cu tristețe cum pot fi unii oameni atât de inumani, atât de mărunți și fără Dumnezeu…???

  Indiferent cine a fost făptașul mă rog să-l ierte Dumnezeu, să nu-l pedepsească pentru tot ce a făcut…

  Dragi mei, cei care mă apreciați și vă place să reveniți la STÂNA ȘTEFANU, am să fac tot ce pot ca familia mea să RENASCĂ acest loc de poveste…

  ATÂT A MAI RĂMAS DIN STANA MEA… SI CE VA FI VOM MAI VEDEA… CURAND, VEȚI FI BINE VENIȚI DIN NOU LA EA“.

  Un loc de popas pentru turiști

  Stâna Ștefanu a fost distrusă de un incendiu, care a avut loc iarna trecută. Focul a fost pus în mod intenționat, iar polițiștii au deschis un dosar penal pentru prinderea făptașilor.

  Nu se cunoaște motivul pentru care a fost dat foc stânii. Băcița Mărioara Babu crede că a fost un fel de răzbunare din partea celor care sunt invidioși.

  Stâna Ștefanu a devenit un loc de popas pentru turiștii care călătoresc pe Transalpina.

  Tocanul de oaie preparat la Stâna Ștefanu de pe Transalpina a fost înregistrat, în urmă cu doi ani, ca produs tradițional de către Ministerul Agriculturii.

  De asemenea, anul trecut stâna a mai primit atestatul de produs montan pentru balmoș, unt, lapte covăsit, jintiţă și produs tradiţional pentru tăieţeii de casă.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Probabil nu avea autorizatie de constructie, de aceea i or fi dat foc. Dar daca toti burtosii din institutiile de control ale statului si toti cei din presa locala mananca gratis la Marioara Babu, nimeni nu a ,, observat,, ca acea stana nu avea si nu va avea autorizatie de construire si protectie la incendii. Poate acum ii monteaza si instalatie de stins incendii si senzori de fum . Si senzori de spaga.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: