spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 2, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesAcțiunea de strângere de fonduri pentru restaurarea casei părintești a lui Constantin...

  Acțiunea de strângere de fonduri pentru restaurarea casei părintești a lui Constantin Brâncuși

  Trei asociații culturale vor demara o acțiune comună de strângere de fonduri pentru restaurarea casei părintești de la Hobița a marelui sculptor Constantin Brâncuși.

  „Lângă osemintele Eroinei Ecaterina Teodoroiu, vom începe cu un priveghi de noapte cu lumină de lumânări, duminică spre luni, a doua zi cu un parastas și slujbă de pomenire pentru sufletele celor trei Martiri ai Gorjului; Ecaterina Teodoroiu, Tudor Vladimirescu și Brâncuși…! Vom depune coroane la locurile de amintire ale celor trei mucenici eroi ai Gorjului…!

  Vom anunța strângerea de fonduri publice pentru refacerea casei părintești a Titanului din Hobița și vom promova un proiect înregistrat în Parlament; Ecaterina Teodoroiu și Tudor Vladimirescu… Martiri și Eroi ai Națiunii Române…! “, se arată într-un comunicat de presă.

  De asemenea, Asociația Cultural-Istorică „Testamentul lui Avram Iancu”, Asociația Culturală „Trăiască Nația“ și Societatea Transilvană Carpații de Sus vor să ridice la Târgu Jiu un monument ridicat în memoria țăranilor gorjeni care s-au jertfit pentru apărarea pământului.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: