spot_img
20.3 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăSocialActori cu pluta pe Jiu, cu veste de salvare

  Actori cu pluta pe Jiu, cu veste de salvare

  Trei actori de la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“, care vor juca în piesa «Cazul Tudor Vladimirescu», vor purta veste de salvare pe sub costume. Aceștia se vor afla pe o plută care îi va duce pe lacul de acumulare de pe râul Jiu, din zona insuliței, acolo unde se va juca spectacolul. Măsura purtării vestelor a fost cerută de către echipa Salvamont Gorj, ca măsură de siguranță.

  „Sunt destul de multe provocări. O echipă de la Salvamont se va ocupa de dirijarea plutei și de siguranța actorilor, care vor purta pe sub costume veste de salvare. Am avut o discuție și am stabilit un protocol cu Apele Române și cu Hidroelectrica, pentru că așa trebuie să se întâmple când trebuie să folosești luciul de apă“, a spus Iani Gârbaciu, consultant artistic al Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“.

  Pe plută se vor afla actorii care-i interpretează pe Tudor Vladimirescu, iubita acestuia și țăranul ucis în locul lui Tudor.

  Un spectacol de anvergură

  Scenariul și regia spectacolului sunt semnate de Gavriil Pinte, care este nominalizat la premiile UNITER.

  Versurile poemelor cântate de trupa Bucium îi aparțin lui Lucian Vasilescu, un poet de la Râmnicu Vâlcea.

  Consultantul în probleme de istorie este istoricul Gheorghe Gorun, iar muzica îi aparține lui Andi Dumitrescu, de la trupa Bucium.

  Nu îmi aduc aminte să fi văzut la Târgu Jiu un spectacol de acest gen pentru care s-au adus inclusiv tribune, pentru ca spectatorii să aibă o vizibilitate bună și să poată să urmărească spectacolul așa cum trebuie. Este un eveniment cultural la care se lucrează de un an și jumătate cu o echipă de oameni faini, care sunt implicați 100% în acest proiect“, a precizat Iani Gârbaciu.

  Spectacolul va fi prezentat în avanpremieră duminică seara, iar pe 9 iunie va avea loc premiera.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: