spot_img
-1.5 C
Târgu Jiu
joi, noiembrie 30, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesAi grijă de LINIA I

  Ai grijă de LINIA I

  Azi e despre ei, despre LINIA I. Despre toți cei care, acum, mai mult ca niciodată au poate cea mai riscantă meserie din lume. Inamicul lor, total invizibil, COVID-19. Ști cine sunt EI?

  EI, cei care vin primii când ți-a luat casa foc, ei care vin primii când a intrat un inconștient pe contrasens și tu ești prins între fiarele mașinii, ei care îți scot copilul din flăcări sau dintr-un canal de 40 cm, ei care vin să îți scoată apa din curte la inundații, ei care vin să te scoată din nămeții de zăpadă, deși știai că vremea se va înrăutăți, ei care vin pe jos, prin mocirlă să îți salveze mama după ce mașina nu a mai putut înainta, ei care vin la școala fiului tău și îl învață cum să acorde primul ajutor, ei care îți salvează pisica din vârful pomului sau cățelul căzut într-o fântână, ei care…sau mai bine zis ei aceia în care, în cele mai cruciale momente ale vieții noastre ne punem toată speranța-echipele de la SMURD sau de la Ambulanță. Alături de ei, sute de medici, asistente, infirmiere, brancardieri formează acum LINIA I.

  Plecând doar de la numele lor – SERVICIUL MOBIL DE URGENȚĂ REANIMARE ȘI DESCARCERARE și ar trebui să le acordăm maximum de respect. REANIMARE-cum sună?

  V-aș provoca mai mult. A fost viața voastră sau a cuiva drag salvată de cei de la SMURD-voluntari, asistente, șoferi, medici, pompieri, paramedici-îmi cer scuze dacă îmi scapă vreo categorie? Aveți cel puțin o cunoștință care lucrează la SMURD, Ambulanță, Spital, cabinet medical?

  Am scris toate aceste câteva rânduri, pentru că EI, toți cei din LINIA I, merită din plin ajutorul nostru al tuturor ACUM. Nu mâine, nu săptămâna viitoare, ACUM. Trăim ACELE VREMURI în care grija pentru cel de lângă noi contează mai mult ca niciodată.

  Cum putem ajuta personalul medical din Gorj?

  În primul rând respectând cu strictețe recomandările autorităților-STĂM ACASĂ, ieșim rar și doar pentru nevoi stricte, respectăm măsurile recomandate de igienă, NU MINȚIM dacă am fost în străinătate (poate cel mai important). Și dacă toate astea ar fi făcute, totuși COVID-19 se plimbă de mână cu inconștienții care fug de la izolare sau cu cei care nu recunosc că vin dintr-o zonă de risc. Sunt cuplul perfect. Ei și COVID-19. Merg PESTE TOT împreună. Ajung inclusiv la doctor. Merg să dea mâna cu șoferul de pe ambulanța care tocmai le-a luat mama de acasă cu un AVC. Și exemplele sunt infinite.

  Din acest motiv, TOATE cadrele medicale trebuie să fie protejate suplimentar, să aibă echipamentele de protecție suplimentare. Sunt deja cunoscute cazurile din întreaga țară de medici contaminați. Pentru că echipamentele de protecție sunt fie foarte puține, fie chiar inexistente. Ar trebui ca la fiecare pacient consultat echipamentul să fie aruncat la gunoi. Stă în puterea noastră a TUTUROR, autorități și oameni de rând să ne dăm mâna și să sprijinim cu o donație ASOCIAȚIA DE ÎNTRAJUTORARE „SPRIJIN PENTRU SALVATORI”, asociație pe care ei, cei care au menirea de a salva vieți au înființat-o pe lângă Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj, în subordinea căruia funcționează SMURD Gorj.

  EI, salvatorii gorjeni au demarat acțiunea de strângere de fonduri pentru „achiziționarea de echipamente, mijloace de protecție pentru salvatori și bunuri pentru persoanele afectate de această boală, vitale în lupta cu acest virus!”

  Să repet – ECHIPAMENTE, MIJLOACE DE PROTECȚIE PENTRU SALVATORI ȘI BUNURI PENTRU PERSOANELE AFECTATE, VITALE ÎN LUPTA CU COVID-19.

  Sper că ați reținut și sper din tot sufletul să nu așteptați să ajungeți la spital și să nu aibă cine să vă primească pentru că toate cadrele medicale au fost infestate, sau nu sunt suficiente pentru că cele mai multe au fost infestate. Să nu sunați în disperare la 112 și să aflați că nu mai are cine să vină cu izoleta pt că EI, cei care sunt în LINIA I, nu au fost suficient protejați. Sună dur, nici pe departe, aceste lucruri se întâmplă deja.

  ORICE SUMĂ ESTE FOARTE IMPORTANTĂ. Nu se milogește nimeni, asta e realitatea peste tot în lume. Materialele se procură foarte greu, la prețuri care variază de la o zi la alta, la fel ca și stocurile. Ajutați cadrele medicale, echipele SMURD, echipele de pe Ambulanță. Au nevoie. O facem pentru noi. Dacă ei au cu ce lucra, au cu ce ne ajuta. Dacă între persoanele care vor citi acest text este cineva care poate ajuta cu măști de protecție de tip FFP2 sau FFP3 vă rog sunați la 0755 127 463. De asemenea, este binevenit orice ajutor sub formă de echipament de protecție sau dezinfectanți.

  Asociația de Întrajutorare “Sprijin pentru Salvatori”:
  Nr. cont: RO80CECEGJ0130RON0580431
  CUI: 29935394
  Tel. de contact: 0755127463

  Campania: “Suntem uniți! Luptăm împreună!” a fost demarată de Instituția Prefectului – Județul Gorj, Consiliul Județean Gorj – UAT Județul Gorj și ISU Gorj pentru „achiziționarea de echipamente, mijloace de protecție pentru salvatori și bunuri pentru persoanele afectate de această boală, vitale în lupta cu acest virus!”

  Isabela MANTA(COARĂ)

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: