spot_img
1.1 C
Târgu Jiu
luni, decembrie 4, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesAjutor de minimis aprobat de Guvern!

  Ajutor de minimis aprobat de Guvern!

  Ministerul Agriculturii anunță continuarea unui program ce vizează ajutor de minimis pentru fermieri. Este vorba despre Programul de susținere a producției de usturoi, program disponibil încă de anul trecut.

  Vești bune pentru fermieri. Programul de sprijin pentru producția de usturoi continuă. Prin noul act normativ se îmbunătățește cadrul legal existent. „Impactul financiar prevăzut este de maximum 7.500 mii lei, reprezentând echivalentul în lei al sumei de 1.579,080 mii euro şi se asigură din bugetul pe anul 2020”, precizează Ministerul Agriculturii.

  3000 de euro

  Cultivatorii de usturoi vor primi în 2020 un sprijin financiar de cel mult 3.000 de euro/hectar pentru producţia de usturoi, resursele financiare alocate în acest sens de la bugetul de stat depăşind 7,5 milioane de lei, respectiv 1,58 milioane de euro, potrivit unei Hotărâri aprobate săptămâna trecută de Executiv. Pentru a fi consideraţi eligibili, producătorii agricoli trebuie să deţină o suprafaţă cultivată cu usturoi de minimum 3.000 de metri pătraţi şi să obţină o producţie de cel puţin trei kilograme de usturoi/10 metri pătraţi. Cererile se depun până la data de 15 mai inclusiv.

  Noi reguli

  Potrivit noilor următoarele reglementări valorificarea producției de usturoi se va face în perioada 1 iulie-20 noiembrie, iar documentele justificative se vor depune până la data de 27 noiembrie. În vederea monitorizării calității usturoiului care se oferă populației, potențialii beneficiari trebuie să dețină Registrul de evidență a tratamentelor cu produse de protecție a plantelor, ce va fi verificat de către Autoritatea Națională Fitosanitară. Procedura de inspecție și verificare se realizează de către structura cu atribuții în inspecții tehnice din cadrul MADR și se aprobă prin ordin al ministrului agriculturii și dezvoltării rurale, în termen de maximum 10 zile de la data intrării în vigoare a acestei hotărâri.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: