spot_img
Altele
  AcasăSocialAparate noi de RMN și tomograf, achiziționate din primăvară la Spitalul Județean...

  Aparate noi de RMN și tomograf, achiziționate din primăvară la Spitalul Județean Târgu Jiu

  În primăvara acestui an, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu va beneficia de noi dotări. Conducerea unității anunţă că, în cel mai scurt timp, spitalul va intra în posesia unui aparat de rezonanţă magnetică, dar şi a unui tomograf. Această achiziţie va fi posibilă după ce Ministerul Sănătăţii a încheiat un contract în valoare de 250 de milioane de euro cu Banca Mondială.

  Documentele necesare pentru achiziţionarea noii aparaturi cu care se va putea lăuda Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, vor fi semnate marţi de către Ministerul Sănătăţii. În momentul de faţă, în unitatea medicală există un singur aparat de rezonanţă magnetică. Acesta are contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate şi aparţine unei firme private. Sute de oameni se află de luni bune pe lista de aşteptare.
  ,,Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu va fi dotat în perioada următoare cu un RMN nou. La ora actuală avem un RMN dar nu este al nostru, suntem într-un contract de colaborare cu o altă societate privată”, a precizat Gigel Capotă, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Tg-Jiu.

  Un nou tomograf

  Pe lângă RMN, spitalul din Târgu Jiu va avea şi un nou computer tomograf. Acesta va fi instalat în clădirea de pe strada Tudor Vladimirescu, pentru a evita ca pacienţii să mai fie plimbaţi între spitale pentru investigaţii.

  ,,Computerul tomograf pe care îl avem în Spitalul 700 este de generaţie mai veche. Oricum ne este foarte necesar un computer tomograf, să îl avem lângă Unitatea de Primiri Urgenţe, în Spitalul Tudor Vladimirescu, pentru că acolo vin zilnic persoane care au nevoie de astfel de investigaţii. Acolo este cel mai indicat să existe, pentru că altfel ar fi dificil să îl luăm pe pacient de acolo să îl aducem aici, la 700. Sunt timpi care trebuie reduşi, asta pentru ca medicii să pună cât mai repede diagnosticul”, a mai precizat Gigel Capotă, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Tg-Jiu.

  Noile aparate vor fi cumpărate de Ministerul Sănătăţii printr-un program finanţat de Banca Mondială. Cei care doresc să îşi facă un control RMN trebuie să scoată din buzunar între 400 şi 600 de lei.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: