spot_img
9.3 C
Târgu Jiu
miercuri, februarie 21, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesAtelier într-o biserică din Gorj. Copiii învață să coase

  Atelier într-o biserică din Gorj. Copiii învață să coase

  Atelierul de creație „Semne cusute- tradiții care ne definesc” și-a deschis porțile în cadrul Bisericii Sf. Mare Mucenic Gheorghe din Parohia Țicleni.
  „Cu mic și mare ne-am adunat la Biserica Sf. Mare Mucenic Gheorghe din Parohia Țicleni și am participat la primele lecții din cadrul atelierului – șezătoare gândit pentru a promova arta cusutului tradițional.
  Cu ajutorul doamnelor Maria Marcela Mincea, Aurica Țicleanu, Reolina Purea, Elena Mărgineanu, Viorica Vîlceanu, copiii vor învăța să coase semne tradiționale, utilizate în minunatul proces de creare a iilor! Astăzi, la prima întâlnire, doamnele noastre foarte talentate și bune cunoscătoare ale tradiției gorjenești, i-au învățat pe cursanții mici și mari (mămicile copiilor nu au putut sta departe de ață și ac) unele dintre semnele de bază“, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Parohiei Țicleni.
  Lecțiile vor continua sâmbăta viitoare, de la ora 13:00, tot la biserică. Atelierul tip șezătoare se adresează copiilor, în primul rând, „dar îi așteptăm cu drag și pe părinții care doresc să afle mai multe despre arta cusutului tradițional!
  Am gândit acest atelier de creație pentru a oferi o alternativă de petrecere a timpului liber, pentru a promova tradiția populară, pentru a fi împreună într-un mod special“, se mai arată în mesajul transmis pe rețeaua de socializare.
  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: