spot_img
15.4 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 5, 2023
Altele
  AcasăSocialAu fost desemnați câștigătorii Concursului Internațional „Brâncuși văzut în 145 de portrete”

  Au fost desemnați câștigătorii Concursului Internațional „Brâncuși văzut în 145 de portrete”

  Câștigătorii Concursului Internațional de Arte Vizuale „Brâncuși văzut în 145 de portrete” au fost desemnați ieri de către juriul competiției.

  La evenimentul realizat în sistem on-line au fost trimise 536 de lucrări, realizate în tehnici diferite: colaj, pictură în ulei, acuarelă, guașă, acrilic, desen în creion, peniță, cărbune, sculptură, precum și tehnică digitală și multi-media. Lucrările înscrise în concurs aparțin unor elevi și studenți de la 44 de instituții de învățământ preuniversitar și universitar din țară și din străinătate, printre țările participante la concurs fiind Serbia, Polonia, Cehia, Armenia, Republica Moldova, Georgia, Belarus, Ucraina.

  „În urma jurizării, câștigătorii, împărțiți în 6 categorii de vârstă, au fost anunțați, în cadrul unui eveniment transmis live pe pagina de Facebook a concursului cu participarea, în sistem de videoconferință, a unei părți dintre concurenți.

  Având în vedere complexitatea compozițională, expresivitatea și viziunea cromatică a lucrărilor înscrise în concurs, 135 de lucrări au fost premiate din cele 536 transmise.  Astfel, au fost acordate 39 de premii I, 23 de premii II, 28 de premii III, 40 de mențiuni, fiind acordate și 5 premii speciale de către Uniunea Artiștilor Plastici filiala Tg-Jiu, Muzeul Național ”Constantin Brâncuși”,  Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare ”Constantin Brâncuși” din Tg-Jiu, Inspectoratul Școlar Județean Gorj și Asociația Excelsior pentru Excelență în Educație.

  Lucrările premiate vor fi incluse într-un album, vor fi expuse la sediul Muzeului Național ”Constantin Brâncuși” și la sala ”Constantin Brâncuși” a Palatului Parlamentului“, se arată într-un comunicat de presă.

  Prima ediție din ciclul „Prezentul Brâncuși”

  De asemenea, Daria Haidău, director al Liceului de Arte Târgu Jiu, a precizat că 145 de lucrări vor fi selectate și prezentate în cadrul unei expoziții.

  Ediția din acest an concursului a fost prima dintr-o serie care se va desfășura pe parcursul a 5 ani, în perioada 19 februarie – 16 martie. Evenimentul face parte dintr-un ciclu intitulat „Prezentul Brâncuși”, desfășurat în cadrul unui parteneriat încheiat între Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu și Muzeul Național „Constantin Brâncuși”.

  Lista câștigătorilor poate fi consultată la următoarea adresă: www.facebook.com/103011455172123/posts/121072536699348/

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: