spot_img
11.5 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 3, 2023
Altele
  AcasăSocialBonusul la Taxe şi Impozite expiră la sfârşitul lunii

  Bonusul la Taxe şi Impozite expiră la sfârşitul lunii

  Târgujienii se grăbesc să plătească taxele şi impozitele. O spun rândurile create la ghiseele Direcţiei de Taxe şi Impozite din municipiul Târgu Jiu. Conform reprezentanţilor direcţiei, aglomeraţia se datorează faptului că ne aflăm în ultima lună în care se mai acordă bonificaţia de 10%. Faţă de anul trecut, în momentul de faţă există încasări cu 4.000 de lei mai puţin.

  O mare parte din contribuabilii din municipiul Târgu Jiu au luat cu asalt ghişeele Direcţiei de Taxe şi Impozite. Încă de la primele ore ale dimineţii, târgujienii s-au îngrămădit să îşi plătească dările la stat pentru a primi bonificaţia de 10%, aceasta fiind acordată doar celor ce îşi achită impozitele până la data de 31 martie.

  ,,Să zicem că sunt conştiincioşi. Au venit mai mulţi decât în anii trecuţi, asta o arată aceste cifre. Să sperăm că până la 31 martie vom încasa mult mai mult. Zilnic sunt persoane numeroase care vin să îşi plătească datoriile. Încă de la primele ore până seara la ora 19:00 toate ghişeele sunt cu persoane numeroase. Ne mobilizăm să facem faţă tuturor încasărilor, cu toţi salariaţii Direcţiei de Venituri, cu toţi cei de la sediile din zonele CAM, Primărie şi Abator”, a declarat Mariana Budulan, directorul Direcţiei de Taxe şi Impozite Târgu Jiu.

  Au fost şi persoane care şi-au achitat dările la stat încă din primele zile ale anului.

  ,,Situaţia scoasă la această dată ne arată faptul că deşi impozitele au scăzut atât la clădiri cât şi la teren, ca urmare a reducerii cotei la persoanelor fizice, factori ce puteau duce la diminuarea bugetului, suntem doar cu 4.000 de lei în minus, faţă de anul trecut. Însă avem creşteri pe toate sursele, mai puţin impozitul pe teren, unde avem un deficit de 2 miliarde de lei vechi”, a declarat Mariana Budulan, directorul Direcţiei de Taxe şi Impozite Târgu Jiu.

  Bonificaţia de 10% va fi acordată doar celor ce îşi achită impozitele până la data de 31 martie.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: