spot_img
21.6 C
Târgu Jiu
duminică, iulie 21, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesCâinii de la stânele de pe Transalpina, tratați de medici veterinari voluntari

  Câinii de la stânele de pe Transalpina, tratați de medici veterinari voluntari

  Reprezentanții Asociației de protecție a animalelor „Pro Animals“ vor fi prezenți la sfârșitul acestei luni în zona Rânca și pe Transalpina, pentru a-i ajuta pe cățeii bolnavi, fie că sunt cu stăpân sau fără stăpân. Clinica mobilă își va relua activitatea după aproximativ două luni de pauză.

  „După aproape două luni de când Clinica Mobilă stă pe dreapta datorită unor aspecte care țin de birocrația specific românească, în perioada următoare vom pleca din nou la drum către o zona tare dragă noua și între 28-30 iulie vom fi la Rânca într-o campanie de informare și ajutorare a animăluțelor și fără companion uman.

  Ne vom opri in diverse zone pentru acțiuni de informare referitoare la bunăstarea și protecția animalelor și ne vom deplasa acolo unde este necesar dar și la stânele din împrejurimi pentru a da o mână de ajutor și pentru a trata cazurile care au nevoie de îngrijiri medicale!“, a transmis medicul veterinar Patricia Paraschiv, vicepreședintele Asociației „Pro Animals“

  Câini tratați prin metode barbare

  Patricia Paraschiv spune că unii proprietari de câini încă îi tratează prin metode barbare: „Din păcate, la vizitele anterioare ne-am confruntat cu lipsa acută de informare medicală, dar și cu nepăsare în ceea ce privește condițiile minime de bunăstare, mulți nu au auzit de vaccinuri și încă ard cățeii pe bot cu un fier încins pentru a-i scăpa de «jigodeală» adică de boala infectocontagioasă numită maladia lui Carré/ jigodie“.

  Asociația „Pro Animals“ intenționează să desfășoare și o campanie de sterilizare. „De ani buni, ne dorim să putem desfășura și o campanie de sterilizări în zonă dar, din păcate, se pare ca acest lucru nu este încă posibil. Campaniile de sterilizări nu se pot desfășura așa cum visează unii, bătând din palme, de la distanță, ci doar cu implicarea persoanelor din zonă și cu respectarea anumitor condiții care țin de siguranța animăluțelor, condiții extrem de importante și peste care noi nu trecem!

  Tratamentul aplicat câinilor va fi gratuit, dar asociația are nevoie să fie sprijinită în desfășurarea acestor acțiuni, iar cei care doresc au la dispoziție următoarele conturi:

  IBAN LEI: RO06 BTRL RONC RT00 2674 0703

  IBAN Euro: RO53 BTRL EURC RT00 2674 0703

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!