spot_img
6.3 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 21, 2024
Altele
  AcasăSocialCei patru minori care au dispărut dintr-un centru al DGASPC au fost...

  Cei patru minori care au dispărut dintr-un centru al DGASPC au fost găsiți

   

  Patru minori aflați în grija statului care au dispărut luni, 21 februarie, dintr-un centru de tip familial din Rovinari au fost găsiți pe raza localității Bengești-Ciocadia. Potrivit poliției, aceștia nu au fost victime ale vreunei infracțiuni.

  Cei patru vor fi incluși într-un program de consiliere psihologică.

  „În dimineața zilei de 21.02.2022, patru beneficiari minori, aflați în cadrul unui serviciu social al DGASPC Gorj de pe raza orașului Rovinari, au plecat voluntar de pe locație, unul pentru a lua pâine de la magazinul din apropiere, iar ceilalți au plecat la școală. Personalul de serviciu, văzând că beneficiarul care plecase să ia pâine nu s-a întors, a plecat să vadă ce se întâmplă, totodată verificând și la școală dacă ceilalți trei beneficiari au ajuns la ore. Negăsind pe niciunul, s-a anunțat imediat Poliția Orașului Rovinari. Precizăm că este vorba despre doi băieți cu vârsta de 14, respectiv 16 ani și două fete cu vârsta de 14, respectiv 15 ani.

  Trei dintre minori au intrat în sistemul de protecție pe parcursul anului 2021, iar cel de-al patrulea în anul 2006.

  Toți cei patru minori prezintă tulburări de conduită și provin din familii dezorganizate sau cu probleme medicale ori sociale.

  În momentul găsirii acestora, toți vor fi incluși într-un program de consiliere psihologică pentru a preveni, pe viitor, astfel de comportamente“, se arată într-un comunicat de presă al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: