spot_img
14.4 C
Târgu Jiu
luni, mai 29, 2023
Altele
  AcasăActualitateLocuri de parcare pe terenurile concesionate din zona Rânca

  Locuri de parcare pe terenurile concesionate din zona Rânca

  Mai multe terenuri concesionate în zona montană Rânca pentru construcția de pensiuni și case de vacanță vor fi transformate în parcări. Concesionarii nu au mai construit nimic pe aceste loturi sau au început anumite construcții, dar le-au lăsat de izbeliște de mai mulți ani.

  Conducerea Primăriei Novaci vrea să rezilieze contractele de concesionare și pe aceste terenuri să fie amenajate parcări pentru turiștii care ajung în stațiunea montană, mai ales că locurile de parcare existente sunt total insuficiente în special în perioadele aglomerate. „Este o situație mai delicată, pentru că unele concesiuni au fost predate altor persoane. Se lucrează la o inventariere a terenurilor pe care nu s-a edificat nicio construcție sau pe care s-au început anumite lucrări, dar care au fost abandonate. Scopul meu este ca o parte din aceste terenuri să fie folosite ca locuri de parcare. Vor fi scoase la licitație, după ce contractele vor fi reziliate, deoarece nu și-au îndeplinit condițiile impuse în contract și în autorizația de construcție“, a  precizat primarul localității Novaci, Dumitru Leuștean.

   

  Proprietarii de spații de cazare pot să concesioneze terenurile

   

  Primarul orașului Novaci a precizat că posesorii de spații de cazare sunt principalii interesați să transforme aceste terenuri în parcări, deoarece

  În momentul de față, în zona montană Rânca există o singură parcare, la intrare în stațiune, dar atunci când în zona montană ajung peste 5.000 de turiști, pe Transalpina se formează deseori ambuteiaje, din cauza aglomerației și a mașinilor parcate pe marginea drumului.

   

   

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: