spot_img
9.2 C
Târgu Jiu
sâmbătă, martie 2, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesDGASPC Gorj a marcat Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități!

  DGASPC Gorj a marcat Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități!

  Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități marcată în toate structurile DGASPC Gorj. Beneficiarii centrelor au avut un prilej bun pentru a se destinde și a se bucura de evenimentele pregătite.  Conducerea Direcției a contribuit prin cadourile oferite celor mici dar și prin aprobarea unui prânz festiv pentru toate persoanele din sistemul de protecție socială.

  Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi este marcată în fiecare an la data de 3 decembrie și are scopul de a promova şi  de a implementa programe destinate îmbunătăţirii condiţiilor de viaţă pentru aceste categorii sociale defavorizate.  La nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj, Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi a fost sărbătorită prin diverse activități. “Beneficiari ai CSCCNS Târgu-Jiu au participat la activități cultural-sportive: lansare de carte, tenis de masa, biliard, care se s-au desfășurat la sediul Centrului Christian din Târgu-Jiu  La Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap (CSCCH) Târgu-Jiu, Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi s-a marcat prin mai multe activități, respectiv: “Galeria Copiilor’’-expoziţie cu lucrări realizate de copiii din cadrul Centrului de Plasament; Întrunirea “Consiliului Copiilor’’- discuţii cu reprezentanţii copiilor şi tinerilor cu scopul de a oferi acestora oportunitatea de a-şi exprima opiniile şi de a fi ascultaţi de  factorii de decizie; “Scrisoare către MOŞ CRĂCIUN’’- concurs de desen –activitate desășurată împreună cu voluntarii de la Colegiul Tehnic Nr.2 și Colegiul Tehnic “General Gheorghe Magheru”. De asemenea, au fost împărțite cadouri beneficiarilor din cadrul CSCCH.  Și în centrele pentru adulți au loc activități organizate cu ocazia Zilei Internaționale a persoanelor cu dizabilități. La Complexul de Îngrijire și Asistență Dobrița, beneficiarii s-au bucurat de un program artistic susținut de ansamblul folcloric al Liceului “General Constantin Șandru” din Bâlta. La Complexul de Îngrijire și Asistență Suseni, beneficiarii au desfășurat activități specifice obiceiurilor de iarnă, respectiv confecționarea de ornamente și decorațiuni ce vor fi folosite la împodobirea bradului, urmând un program artistic care constă în interpretarea de colinde și recitarea de poezii. La Complexul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică “Bîlteni”,  Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi este marcată printr-un program de cântece și poezii”, a declarat Laurențiu Diaconescu, directorul general al DGASPC Gorj.

  Ajutați să se angajeze

  O acțiune dedicată acestei zile a avut loc și la Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Nevoi Speciale (CSCCNS) Târgu-Jiu. Mai mulți tineri care vor părăsi sistemul sunt ajutați să-și găsească un loc de muncă. “S-a derulat un Program de integrare socio-profesională, în cadrul căruia 12 tineri cu dizabilități cu vârsta de peste 18 ani, care urmează să părăsească sistemul de protecție, au vizitat fabrica de pâine a firmei VEL PITAR din municipiul Târgu-Jiu. Pe trei decembrie s-a derulat un nou Program de integrare socio-profesională, astfel că 7 tineri cu dizabilități cu vârsta de peste 18 ani, care urmează să părăsească sistemul de protecție, au fost prezenți la sediul AJOFM Gorj, unde au fost informați cu privire la locurile de muncă existente în municipiul Târgu-Jiu, măsurile active existente în prezent pentru sprijinirea angajării tinerilor cu dizabilități și consiliere vocațională, a mai declarat conducerea DGASPC Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: