spot_img
13.7 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 3, 2023
Altele
  AcasăSocialDiscuții pe tema eliberării titlurilor de proprietate

  Discuții pe tema eliberării titlurilor de proprietate

  Prefectul județului Corneliu Răducan Morega militează pentru modificarea legislației în vederea eliberării titlurilor de proprietate pe suprafețele cu vegetație forestieră. Aflat într-o vizită de lucru în județul Timiș, oficialul din Gorj a propus modificarea cadrului legal aplicabil pentru a da posibilitatea cetățenilor de a formula cereri în vederea eliberării titlurilor de proprietate prin comisiile locale, similar terenurilor situate în intravilan aferente caselor de locuit.

  „Județul Gorj prezintă întârzieri mari în privința eliberării titlurilor de proprietate și este nevoie de eforturi comune, pentru ca lucrurile să intre pe făgașul normal. Orice demers în această direcție este binevenit, astfel că am dat curs invitației de a participa la o întâlnire de lucru cu tema de discuție aplicarea unitară a legislației în materia restituirii proprietăților. La această întâlnire, care s-a desfășurat la sediul Prefecturii Timiș, au participat președintele Autorității Naționale de Restituire a Proprietăților, domnul Silviu Grigorescu, vicepreședintele Autorității Naționale de Restituire a Proprietăților, doamna Daniela Chiriac, secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, doamna Irina Alexe. De asemenea, la întâlnirea de lucru au participat prefecți, subprefecți, secretari generali și șefi ai serviciilor juridice din cadrul instituțiilor prefectului din 10 județe din zona de vest a țării.

  În cadrul ședinței de lucru au fost abordate probleme concrete cu care se confruntă județul Gorj în materie de restituire a proprietăților și au fost prezentate propunerile Instituției Prefectului – Județul Gorj în vederea deblocării procesului de restituire a proprietăților generat de aplicarea Deciziei Curții Constituționale nr. 395/2017 privind eliberarea titlului de proprietate pentru suprafețele cu vegetație forestieră, precum și în scopul deblocării procesului de emitere a titlurilor de proprietate în extravilanul zonelor necooperativizate.

  Astfel, relativ la deblocarea procesului de eliberarea a titlurilor de proprietate pentru terenurile cu vegetație forestieră, în scopul debirocratizării procesului de reconstituire, am propus modificarea legislației specifice în sensul ca transferul terenurilor cu vegetație forestieră din domeniul public al statului în domeniul privat al statului în vederea eliberării titlurilor de proprietate să se facă prin lege și nu prin hotărâre de guvern, așa cum este reglementat în prezent.

  Referitor la procesul de emitere a titlurilor de proprietate în extravilanul zonelor necooperativizate, în raport de blocajul generat de Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție nr. 36/2020, instituția noastră a propus modificarea cadrului legal aplicabil în sensul de a da posibilitatea cetățenilor de a formula cereri pentru eliberarea titlurilor de proprietate oricând la comisiile locale, similar terenurilor situate în intravilan aferente caselor de locuit”, a transmis prefectul Corneliu Răducan Morega.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: